avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum decurge o executare silita stabilire domiciliu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum decurge o executare silita stabilire domiciliu minor?

buna ziua,

Am primit de curand hotararea definitiva privind stabilirea domiciliului fiului meu in varsta de 9 ani. la mine,insa tatal sau nu ma lasa deloc sa il vad,si-a restrictionat toate apelurile.Mai mult decat atat,pe toata perioada procesului a facut tot posibilul sa mi instraineze copilul,sa il faca sa ma urasca cu toate ca cel vinovat pentru despartirea noastra el a fost,avand o relatie extraconjugala de cativa ani,Eu am tot incercat sa stau de vorba cu copilul,am mers de nenumarate ori la scoala,acasa,insa tatal sau se poarta cu mine ca si cum nu ma cunoaste,ma evita si acelasi lucru i-a insuflat si celui mic.Este clar ca e vorba de alienare parentala .Vreau sa recurg la un executor judecatoresc,insa nu as vrea nici sa il traumatizez si cea mai mare problema este ca stiu ca de buna voie nu va vea sa vina.Care sunt pasii de urmat,adica ce pot face in aceasta situatie?Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 16:27, 20 Iulie 2019
Mergeti la executor.
Aveti dreptul.de a avea si avocat in faza de executare silita.
Daca va refuza minorul vor fi probleme.
Mergeți la un executor și vă explică el!
Dacă minorul refuză, va fi necesară inclusiv o consiliere psihologică a acestuia, pe care o va dispune instanța!
Încărcați-vă de răbdare și luptați pt copilul dvs!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbați școală copilului, sa fie lângă casa dumneavoastră apoi mergeți și luați copilul de la școală. Sau e vacanta acum, mergeți sa îl luați din fata blocului.
Puteți face executare silita, puteți cere penalizări și totul va dura ani de zile, timp în care copilul va fi abuzat, speriat de dumneavoastră, învățat sa urască femeile.
Ori îl luați pe sus ori dispăreți din viata lui ca să nu se mai pună presiune pe el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciu stabilit al minorului la mama MihaelaIonela 1 MihaelaIonela 1 Buna ziua , Am câștigat in instanța stabilirea domiciliului fiului meu la mine,după o lupta grea in care minorul a locui la tatăl lui și nu m a lăsat ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)