avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract de inchiriere

Buna ziua. Are efecte juridice un contract de inchiriere nedeclarat si neimregistrat la Anaf?
Se poate inchiria un ap achizitionat prin prima casa daca in ct nu se prevede aceasta interdicite?
Ce legislatie avem aplicabila aici? Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:50, 21 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul este valabil si el isi produce efectele intre parti. Neinregistrat la Anaf produce consecinte in ceea ce priveste amenzile pt proprietar, insa contractul exista si este valabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca produce efecte nu este condiționată valabilitatea unui astfel de contract de înregistrare la ANAF sau de autentificare la notar.In caz de neînregistrare se poate discuta de o eventuală amendă sau evaziune fiscală dar contractul încheiat isi produce efectele între părți.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc d-le Avocat!!
Daca subteti amabil, chiriasul meu doreste ca locuinta mea pentru care el plateste chirie sa fie sediu social al unei firme (ct de inchiriere este intre noi ca PF)
Credeti ca ma poate afecta pe viitor daca el face un comodat intre el PF si firma lui prin care pe durata unui an de zile transfera dr de folosinta??
Nu vreau sa ajung in instanta ulterior
Va multumesc frumos !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de comodat prin care ii puneti la dispozitie o camera pentru sediul social al pfa in care sa-si faca ativitatea de administrare si de contablitate sau sa desfasoare si activitatile pentru care se autorizeaza, trebuie sa-l faca cu dumneavoastra ca proprietar, nu cu el ca persoana fizica si pfa.
Tot dumneavoastra va trebui sa declarati la directia de impozite si taxe de la primarie ca la acea adresa e si un sediu de pfa cu sau fara activitate.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închiriere sediu pfa Andrei Grigoras Andrei Grigoras Funcționez ca PFA și am sediu social, înregistrat la ORC, fără activitate la sediu, în apartamentul pe care îl dețin. Între mine PF și PFA am ... (vezi toată discuția)
Un singur contract de inchiriere: trai pf si sediu Îi CucuCristina CucuCristina Buna ziua! Intentionez sa ma mut in Bucuresti unde sa deschid o Intreprindere Individuala pe numele meu. Sediul profesional va fi in spatiul unde ... (vezi toată discuția)
Sunt tinut de contractul de inchiriere.... in forma ceruta de admin. financ... dar neinregistrat..... ot20mat ot20mat am inchiriat un apartament. singurul contract incheiat cu proprietarul este un tipizat al contractelui de inchiriere ..exact tipizatul care se foloseste pentru ... (vezi toată discuția)