avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Închiriere sediu PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Închiriere sediu PFA

Funcționez ca PFA și am sediu social, înregistrat la ORC, fără activitate la sediu, în apartamentul pe care îl dețin. Între mine PF și PFA am încheiat in contract de comodat.
Avand in vedere ca nu desfășor activitate la sediu, pot încheia în calitate de PF un contract de închiriere cu o terta persoana, pe care să-l Înregistrez la ANAF?
Cel mai recent răspuns: Andrei Grigoras , utilizator 14:49, 18 Decembrie 2019
Da. Depuneti declaratia unica la anaf prin care va declarati venitul si plata impozitului din inchiriere, pe langa tipul de venit ce provine din activitatea independenta adica din pfa.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
george-neagu, moderator
Am înțeles. Ma gândeam ca problema ar fi ca este vorba de același apartament care face obiectul a doua contracte. O data între mine și PFA comodat, și apoi între mine PF și chiriaș, ar fi o dubla cedare a folosinței, deși în co creț PFA nu face nimic acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie pt locuit + activitate pfa -> doua contracte? lucin lucin Doresc sa inchiriez un apartament cu trei camere, din care o camera va fi folosita pentru PFA cu activitate de informatica, iar restul apartamentului pentru ... (vezi toată discuția)
Sediu social bogdanpopa78 bogdanpopa78 Buna ziua, As dori sa stiu daca pentru deschiderea unei firme pot declara ca sediu social apartamentul care il de tin in proprietate cu sotia. Firma va avea ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament care este si sediu pfa norna norna Buna ziua, urmatoarea situatie, va rog o opinie: - am un apartament proprietate personala este sediul profesional al PFA-ului meu - pot ceda in calitate ... (vezi toată discuția)