avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinul de deasupra, care sunt pasi pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinul de deasupra, care sunt pasi pentru a-l da in judecata?

Buna seara,
Am si eu o problema si nu stiu cui sa ma adresez, poate comunitatea dvs ma poate ajuta cu cateva sfaturi, idei. Din totdeauna am avut probleme cu vecinii (sot si sotie)de deasupra , in sensul ca sunt doua persoane pasionate de alcool, de petreceri monstruoase, lupte conjugale, ma inunda frecvent etc, dar cu toate acestea am considerat ca este casa omului si nu am intervenit absolut niciodata. Doar ca acum, de aproximativ o saptamana , m-au inundat foarte foarte rau in baie--practic picura continuu apa din tavan. Am mers, i-am informat, i-am rugat sa vada despre ce este vorba si am primit raspunsul ca ne este vina lor, ca este o teava intre apartamente si ca nu este datoria lor sa remedieze situatia. Am chemat un instalator, acesta mi-a confirmat faptul ca inundatia provine de la ei- probabil un sifon spart, etc si am incercat sa le expli, dar m-am trezit cu injuraturi si amenintari ca daca ii mai deranjez cheama politia. Am mers si am vorbit cu administratorul blocului, i-am relatat situatia, iar acesta a venit la mine a constat inundatia grava si a mers si la vecini. Le-a spus ca este de datoria lor sa isi repare instalatia, dar refuza cu vehementa, spunand ba ca nu au bani, ba ca nu au chef pt este casa lor si fac ce vor in ea. Administratorul m-a sfatiut sa ii dau in judecata, oferindu-se sa imi fie martor. Acum va intreb pe dvs: se poate sa ii dau in judecata/ se merita( eu personal vreau doar sa le arat ca se poate face dreptate, nu ma intereseaza vreo posibila despagubire)/ este un proces lung, costisitor? si cam care sunt pasii? Va multumesc anticipat
Florentina matache
Cel mai recent răspuns: lukaci1 , utilizator 17:25, 27 Noiembrie 2009
daca vedeti ca solutia amiabila nu functioneaza, faceti actiunea.Consultati un avocat, scrieti ce doriti sa obtineti prin actiune si o depuneti la judecatoria de sector, sau in orasul in care locuiti.La termenul de judecata puteti merge singur, dar daca doriti sa aveti sanse de castig, e bine sa mergeti insotit de avocat si sa folositi expertiza acestuia.
Va sfatuiesc ca in eventualitatea ca mergeti in instanta, ceea ce ar fi bine sa faceti, sa aveti din partea asociatiei de proprietari un PV de constatare a defectiunii ca aceasta este de la instalatia vecinilor Dv. PV sa fie stampilat si semnat de presedintele asociatiei.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
elga50, moderator
La ceea ce a spus Doamna Elga, daca tot ati chemat un instalator, sa faca si el o nota de constatare pe care sa o atasati la dosarul inaintat instantei.
Va incurajez in acest caz sa ii dati in judecata.Atata timp cat locuiti intr-o comunitate cu alte persoane,fiecare dintre ele,au drepturi si obligatii.Bunul simt nu prea exista si de aceea,daca cu vorba buna nu se poate,atunci cu forta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii despagubiri mayam mayam In urma cu 3 saptamani am inundat vecina de la parter. Inundatia nu a fost provocata de mine, ci de o teava comuna infundata. Acum vecina doreste sa ma cheme ... (vezi toată discuția)
Inundatie Irina92 Irina92 Vecinu de dedesubt a semnalat ca are o pata umida pe tavanul din baie de mai multa vreme (vopseau se coscoveste deja) iar fatada blocului este si ea umezita ... (vezi toată discuția)
Caz de inundație vecini: cum se procedează când nu toți proprietarii de deasupra celui afectat permit să se verifice locul defecțiunii? Salcau loredana Salcau loredana Pe cine sa chemi în judecata in cazul unei inundații cu pereți stricați, uzi , tencuiala picata, si mobila umflată . Asociația a emis proces verbal de ... (vezi toată discuția)