avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare - cumparare scris \"de mana\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare - cumparare scris "de mana"

Bunica mea a vandut acum 12 ani casa cu terenul unor oameni, prin act scris "de mana". Ea a mers apoi in Franta la fiul ei. Acum ea a decedat, iar fiul a venit in tara sa obtina ajutorul de inmormantare si pensia pe care nu o ridicase nimeni de 3 ani, ca sa descopere ca in acte casa figureaza tot pe numele batranei. El trebuie sa deschida succesiunea, ca mai are un frate, care nu s-a ocupat deloc de batrana. Ce se intampla cu casa? Acolo locuiesc cei care au "cumparat-o". Unchiul meu nu doreste sa fie si casa la succesiune, el e constient ca practic nu mai e a lui (lor), desi teoretic apare in documente ca fiind proprietar tot maica-sa. Cum poate proceda? Ce trebuie sa faca?
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
c.c27, utilizator
Cel mai recent răspuns: c.c27 , utilizator 10:41, 22 Iulie 2019
Bună ziua.
Familia care a achiziționat imobilul are la dispoziție doar calea instanței, după cele spus de dvs. Astfel, aceasta poate introduce fie o acțiune prin care solicită pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de act autentic, fie o acțiune în uzucapiunea de scurtă durată, urmând ca unchiul dvs. să fie de acord cu admiterea acțiunii, oricare dintre cele două variante ar fi aleasă.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire teren aferent constructie toderiuc.nadia toderiuc.nadia casa cumparata in 1983, prin contract de vanzare-cumarare. terenul aferent constructiei de 250 mp trecut in proprietatea statului. Nu am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat și nu a avut pământurile ... Mihali Violeta Mihali Violeta Bună ziua! Tatăl meu a decedat și nu a avut pământurile trecute pe numele lui. Exista o succesiune la judecătorie, și dacă îmi puteți spune de ce ... (vezi toată discuția)
Lipsa titlu proprietate ,doar o foaie făcută de mana Snqm31 Snqm31 Bună ziua, ma numesc Zaharia Marius sunt din județul Teleorman comuna Siliștea Gumești și am și eu o problemă. Bunicul meu împreună cu tata au ... (vezi toată discuția)