avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Buletin taiat de ambasada daca ai domiciliul in alta ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Buletin taiat de ambasada daca ai domiciliul in alta tara

Buna ziua,
De patru ani muncesc si locuiesc in alta tara. Cand mi-am reinnoit pasaportul la ambasada s-a treacut la domiciliu pe pasaport tara unde sunt acum. Problema este ca mi s-a taiat si buletinul, precizez ca buletinul era valabil.
Probleme au aparut cand am vrut sa-mi vand apartamentul din Romania si nici un notar nu a vrut sa-mi faca actele cu pasaportul, toti mi-au cerut buletinul. Se pare ca nimeni nu a auzit de aceasta practica de taiere a buletinului desi sunt inca cetatean roman si nu intentionez sa renunt la cetatenia romana.
Consider ca este o incalcare a dreptului meu de cetatean roman, neputand sa calatoresc cu buletinul, sa cumpar sau sa imi vand imobilul si va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:53, 23 Iulie 2019
cartea de identiitate se foloseste pentru a demonstra identitatea si domiciliul sau resedinta. daca aveti domiciliul in strainatate, ar trebui sa aveti cartea de identitate emisa de autoritatile statului respectiv. aceea e cartea dvs de identitate. alternativ, consultati un avocat, care, eventual, va poate asista la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traiesc in marea britanie, nu am carte de identitate si pasaprotul este expirat. MariusAlex11 MariusAlex11 Am 18 ani, am terminat colegiu in Marea Britanie si acum am vrut sa ma duc la universitate dar nu mi sa facut buletinul pt ca am trait aici de 10 ani si ... (vezi toată discuția)
Reinnoire carte de identitate SebastianMich SebastianMich Am o întrebare :) Sunt in Italia de 10 anni si mia scăzut cartea de identitate de 1 an dar pașaportul este valabil. Daca vreau sa merg in Romania îmi ... (vezi toată discuția)
Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)