avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Piesa auto reconditionata in loc de una noua – ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Piesa auto reconditionata in loc de una noua – garantie respinsa

Am acizitionat pentru firma mea de la e-piesa.ro o turbosuflanta pentru un Ford Focus in valoare de 2.200 de lei. Dupa un test drive de 50 km s-a rupt axa turbinei. Service-ul autorizat mi-a explicat ca am primit o turbina reconditionata cu o calitate slaba, e-piesa a raspuns cu o expertiza care da vina pe service. Acum ma aflu intre doua scaune si nu stiu ce este de facut.

M-am asteptat sa primisc o piesa noua in loc de una reconditionata. Nici pe pagina web (am salvat-o) nici pe factura nu este mentionat faptul ca am acizitionat o piesa refacuta. E-piesa a evitat sa raspunda la acest aspect.

Detalii
La data de 29.06.2019 am cumparat o turbosuflanta de la e-piesa care a fost montata de catre un service auto autorizat de RAR. Dupa montaj service-ul a facut un test drive si a constatat ca s-a rupt axa turbinei.
Service-ul mi-a explicat ca turbina acizitionata de la e-piesa nu este una noua ci este reconditionata. Nu stiam ca am primit un produs refacut.
La data de 08.07.2019 am returnat turbina defecta cu toate actele cerute la e-piesa. Pe 19.07.2019 am primit un email ca produsul nu face obiectul garantiei. Atasat am gasit o expertiza de 8 pagini scrisa de un inginer al furnizorului firmei e-piesa.

“În urma verificării şi demontării turbosuflantei s-a constatat că arborele turbosuflantei prezintă uzuri în zona hidrolagărelor ca urmare a ungerii necorespunzătoare ( a se vedea poze / piesa).”

Am mai scris un email pentru ca nu am fost de acord cu un raspuns standard. Expertiza nu a luat in considerare si alte motive. (ex. calitate slaba a produsului)

Va rog sa cititi raspunsul firmei e-piesa:
“Buna ziua,
nici nu trebuie sa acceptati raspunsul, trebuie doar sa il luati la cunostinta.
Este un raspuns oficial si legal, cu o baza reala, care nu va incalca nici un drept legal.
Cand vom primim produsul de la expertiza va vom contacta pentru a-l ridica din magazinul in care l-ati predat.
Ulterior puteti face ce demersuri considerati.”

Alte discuții în legătură

Schimbare masina mihu_lucian mihu_lucian Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate cere schimbarea unei masini (sau restituirea contravalorii), achizitionata noua, la care au aparut prea ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu adriano89 adriano89 Buna ziua! problema mea am mai prezentat-o acum cateva luni, dar acum am cateva intrebari diferite. In data de 18.10.2012 am comdandat un produs de la o ... (vezi toată discuția)
Masina stricata in service auto alexandra19871987 alexandra19871987 Buna ziua, Am dus mașina intr-un service autorizat pentru înlocuirea turbosuflantei, dupa cateva zile am fost contactați sa venim ca s-a întâmplat ceva ... (vezi toată discuția)