avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Locuri la facultate !
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Locuri la facultate !

Exista vreo prevedere legala sau regula, in urmatorul caz: daca am beneficiat de un loc la buget in timpul facultatii, mai pot sa beneficiez de unul la o alta facultate, precizez ca am fost pe locuri de romani, insa sunt de etnie rroma si nu am fost inscrisa pe locuri de rromi la facultate, ma intreb daca se poate sa ma inscriu la o alta facultate pe locuri de rromi si sa beneficiez de gratuitatea studiilor
Multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: Geanina Voroniuc , Avocat 12:36, 24 Iulie 2019
Buna ziua,

Ca regula generala, ca cetatean roman, puteti beneficia de finantare de la bugetul de stat pentru un singur program de licenta, un singur program de master si un singur program de doctorat.

Si la admitere la Master insa, ca si la admitere la facultate, accesul este mai usor daca optati pentru locurile pentru cetateni de etnie rroma.

Este insa recomandabil (si simplu), inainte de a lua o decizie, sa intrebati concret si la Ministerul Educatiei (relatii cu publicul). Expuneti situatia si intrebati ce drepturi aveti. Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
Geanina Voroniuc, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere la a doua facultate Moca Loredana Moca Loredana Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am urmat timp de 3 ani de zile cursurile unei facultati, la buget, insa nu mi-am dat licenta. Acum ... (vezi toată discuția)
Nu ma pot inscrie la academia de politie MariusAB MariusAB Sunt in anul III la Universitatea \\"Alexandru Ioan Cuza\\" din Iasi, la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. In semestrul I al primului an de ... (vezi toată discuția)
Admitere la a doua facultate de stat - fãrã taxã ovidiu691sorin ovidiu691sorin Există prevăzut undeva că dacă ai urmat o facultate de stat- fără taxă- nu mai ai voie să urmezi o alta? Am un prieten a cărui copil a intrat anul ... (vezi toată discuția)