avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ordonanta 28/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ordonanta 28/2009

m-ar interesa ce trebuie facut in cazul in care o parte din angajati trec in modul de plata de 75% din brut pentru incetarea temporara a activitatii ;ce demersuri trebuiesc facute si unde pentru ca de la 01 12 2002 pana la 31 12 2009 sa nu mai fiu nevoit sa platesc asigurarile sociale in intelesul ordonatei va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:03, 26 Noiembrie 2009
de la 01 12 2002 pana la 31 12 2009 sa nu mai fiu nevoit sa platesc asigurarile sociale

Sunteti sigur ca ati pus intrebarea corect?
1. Suspendare contractelor individuale de munca trebuie dispusa printr-o decizie care trebuie sa contina cel putin urmatoarele elemente:
- antetul unitatii;
- numarul si data emiterii;
- numele si prenumele reprezentantului legal;
- motivarea suspendarii contractului;
- temeiul legal atat din Codul muncii cat si din ordonanta mentionata mai sus;
- data la care se dispune masura;
- perioada pentru care se dispune;
- numele si prenumele salariatului si locul sau de munca;
- modul in care se comunica reluarea activitatii;
- termenul in care trebuie sa se prezinte salariatului pentru inceperea lucrului;
- instanta la care poate fi atacata decizia.

2. Decizia de suspendare a contractelor individuale de munca trebuie sa fie individuala, sa fie comunicata in cel mult 5 zile de la emitere prin una din modalitatile stabilite prin regulamentul intern.
3. Aceste decizii se inregistreaza la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic danilusca danilusca Buna ziua , am rugamintea sa ne indrumati, , sa ne spuneti exact care sunt pasii legali si conditiile pentru acordarea in perioada urmatoare asomajului ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am rugamintea de-a ma ajuta care sunt pasii pt. a acorda somaj technic angajatilor. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Somaj tehnic delia25 delia25 Buna seara! Am o firma cu 7 angajati si as vrea ca timp de trei luni sa intre toti in somaj tehnic. Din cate stiu inspectorul de resurse umane nu poate ... (vezi toată discuția)