avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui de familie

Buna seara tuturor,
Intrebarea mea este legata de schimbarea numelui de familie.
Am 25 de ani, parintii mei au divortat acum vreo 10 ani, dupa divort mama mea a revenit la numele de familie care il avea inainte de a se casatori,numele de familie al bunicilor mei.Eu as vrea sa trec pe numele de familie al mamei mele, deoarece acum am numele de familie al tatalui meu,dar nu stiu cum sa o fac si daca imi vor aproba schimbarea numelui de familie. Am citit legislatia cu privinta schimbarii numelui, dar nu o inteleg prea bine, de fapt nu stiu daca eu m-as incadra in vreun caz din cele expuse, motivul meu e ca nu am nici un tip de relatie cu tatal meu.
Si as vrea sa mai stiu, daca se poate, in caul in care imi pot schimba numele de familie, am nevoie de aprobarea tatalui meu? Si cat timp ar dura acest procedeu?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: angela25 , utilizator 21:46, 28 Noiembrie 2009
Fiind majora nu ai nevoie de acordul tatalui si te poti incadra la alineatul care face referire la schimbarea numelui pt motive temeinice.Acum depinde daca cei de la evidenta populatiei considera ca motivul invocat este destul de temeinic.Procedura dureaza in jur de 5/6 luni si nu stiu daca merita, in conditiile in care tu te vei casatori si ai posibilitatea sa iei numele sotului.
buna ziua!
pentru schimabarea numelui pe cale administrativa se au in vedere prevederile ordonantei 41/2003.
când parintii au divortat, iar copiii încredintati spre crestere si educare unuia dintre parinti, care a revenit la numele de familie avut anterior casatoriei, solicita sa poarte numele de familie al acestuia este un caz intemeiat pt care se poate dispune schimbarea numelui pe cale administrativa.
succes!
Multmesc mult pentru raspunsurie d-vosatra, mi-au fost de ajutor, acum stiu ce cale sa urmez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume razvanrzv razvanrzv Am 20 de ani si vreau sa imi schimb numele. De la varsta de 2 ani mama s-a recasatorit si eu am ramas cu acelasi nume si sunt singurul din familie cu nume ... (vezi toată discuția)
Schimbat nume simonafln simonafln Buna ziua! M-am informat despre schimbatul numelui, teoretic, as pute face, dar vreau si o parere. Am 25 ani, parintii mei au divortat cand eu aveam 7 ani, ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie newmanq newmanq Nu stiu daca postez in categoria corecta dar nu am gasit una mai potrivita decat aceasta. Am o intrebare, pot sa imi schimb numele de familie pe care la purtat ... (vezi toată discuția)