avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune instanta recuperare avans
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune instanta recuperare avans

Buna ziua! Ce actiune trebuie sa introduc in instanta pentru recuperarea unui avans platit in 2016? Mentionez ca avansul a fost platit pentru achizitionarea de motorina, pe care acum nu o mai dorim. Dorim recuperarea banilor. A fost transmisa si o somatie de plata anul acesta pentru a intrerupe prescriptia.
Care este cea mai usoara cale?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:22, 26 Iulie 2019
Buna ziua,

In primul rand somatia de plata intrerupe cursul prescriptiei, daca in termen de 6 luni se introduce si actiunea, altfel nu se considera intrerupt cursul prescriptiei.

Trebuie studiat contractul pe care l-ati incheiat. Pentru a obtine restituirea avansului trebuie formulata actiune in rezolutiune/reziliere (in functie de modalitatea de achizitionare a motorinei succesiv sau dintr-odata). Rezolutiunea/rezilierea implica faptul ca nu au fost respectate obligatiile de catre cealalta parte contractanta.

Necesita o analiza mai atenta speta dumneavoastra. Faptul ca "nu o mai doriti", nu justifica restituirea avansului.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

Da, procesul se judeca conform contractului.
Studiati contractul daca nu vreti sa aveti avocat care sa va faca tot ce trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans achizitionare autoturism Amalia2020 Amalia2020 Buna ziua, am dat avansul pentru achizitionarea unui autoturism dar inainte de a incepe aceasta pandemie, intre timp m-am razgandit avand in vedere aceasta ... (vezi toată discuția)
Avans TaniaObreja TaniaObreja Buna seara! Am semnat un antecontract si am dat 5% avans pt cumpararea unui imobil prin prima casa.Dupa 2 luni de zile banca a refuzat creditul pe motiv ... (vezi toată discuția)
Proforma platita, marfa nelivrata Zaho Zaho Buna ziua! In urma cu ceva timp am facut o comanda pentru care am primit o factura proforma. Pentru a-mi livra marfa am fost nevoit sa platesc acea proforma. ... (vezi toată discuția)