avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avans
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avans

Buna seara! Am semnat un antecontract si am dat 5% avans pt cumpararea unui imobil prin prima casa.Dupa 2 luni de zile banca a refuzat creditul pe motiv "lipsa PUZ apartament" ,iar acum proprietarul apartamentului nu vrea sa ne restituie avansul ,nu mai raspunde la telefon.Ce putem face in aceasta situatie? In antecontract are termen de 10 zile pt a restituii suma,dar nu mai reusim sa dam de el.Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
TaniaObreja, utilizator
Buna seara,

Avansul l-ati platit in baza unui antecontract de vanzare-cumparare, banuiesc. Puteti sa incercati sa transmiteti o notificare prin avocat catre vanzator, prin care sa solicitati restituirea avansului, iar in masura in care nu da curs acestei notificari, formulati o actiune in fata instantei de judecata prin care solicitati rezolutiunea antecontractului si restituirea avansului.

O zi buna.
Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se sterge notarea unui antecontract de vanzare-cumparare imobil din cf ? Gugulanu Gugulanu Buna ziua, speta pe scurt este: - in dec 2014 am dat avans si am facut antecontractul in calitate de cumparator pt un teren, solicitand notarea lui in CF. ... (vezi toată discuția)
Termen de livrare nerespectat Xtremlaur Xtremlaur Buna ziua! In baza unui contract de rezervare pentru un apartament nou, dezvoltatorul s-a angajat in a livra pana la 30.06.2019 imobilul. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare penalitati raluca225 raluca225 Buna ziua. Am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament in data de 07.05.2018 si am platit un avans de 15% din pretul apartamentului, urmand ca ... (vezi toată discuția)