avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Munca in strainatate ca PFA norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Munca in strainatate ca PFA norma de venit

Buna ziua!

Lucrez de doua luni in strainatate, ca si PFA norma de venit deschis in Romania. Sunt putin confuz in legatura cu cat pot continua astfel activitatea. Exista multiple speculatii in legatura cu trecerea cu rezidenta fiscala in tara in care muncesc, una dintre ele fiind ca odata depasite 183 de zile locuite in tara respectiva (intr-un an), obligatia mea ar fi sa trec cu rezidenta fiscala aici.
Din alte surse, aflu ca prin completarea formularului A1 de la ANAF (daca nu ma insel), pot extinde activitatea pana la 2 (chiar 3) ani, insa nu gasesc efectiv legea in acest sens. Din inca niste alte surse, aflu ca de fapt ca acest formular A1 este doar pentru intreprinderi, nu si pentru PFA. Din niste alte surse, cu totul altele, inteleg ca atat timp cat "centrul intereselor mele vitale" se afla in Romania, nu ar trebui sa ma ingrijorez prea mult. Insa nu inteleg ce inseamna acest lucru.

Ma poate lamuri cineva cu aceasta problema? Eventual, cu link-uri catre legislatie?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Depunerea declaratiei fiscale pentru persoanele care presteaza munca ca si pfa in alte tari ohiki ohiki Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca o persoana presteaza munca in strainatate, ex Austria , ca si persoana fizica autorizata(firma deschisa in tara unde isi ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscală la sosirea în romania buna, sunt confuz in ... bluechip bluechip Rezidenta fiscală la sosirea în Romania Buna, Sunt confuz in determinarea rezistenței. Situația mea: M-am mutat in România pe 1 iunie 2024 ( ... (vezi toată discuția)
Ce drumuri trebuie sa faca un cetatean cu pasaport crds la anaf crisppian crisppian Buna ziua, Am dubla cetatenie, Romano-Americana, si pasaport CRDS pe care l-am obtinut de la consulat special pentru a nu fi pus la plata obligatorie a ... (vezi toată discuția)