avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere supraveghere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere supraveghere bloc

Va scriu în legătură cu 2 camere de filmat amplasate la intrare în bloc (una la ușa de la intrare în bloc și una la lift). Sunt legate aceste camere având în vedere prelucrarea datelor personale? Mentionez ca nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord cu ele sau nu. Ce se poate face în cazul în care nu ești de acord?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:58, 25 Iulie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia acordul scris.
Cereti lamuriri in scris de la asociatie despre modul in care au procedat ca sa va raspunda in scris si sa stiti exact situatia.
Vedeti ca este un caz in Alba Iulia cu o camera motata in casa scarii care a surpins un barbat care i-a dat un pumn unei femei si i-a furat telefonul mobil. Femeia nu isi aminteste nimic in legatura cu evenimentul iar datorita camerelor a fost prins faptasul (ca i-au dat doar 2 ani recidivist fiind e o alta poveste). [ link extern ]

In acest caz s-a gresit legal fiin difuzate in presa, dar a fost foarte util deoarece tot oamenii l-au identificat pe agresor si au anuntat politia unde l-au vazut. Dupa ce va uitati la filmulet cred ca o sa fiti deacord cu ele ....

Deci camerele pot fi si foarte utile, atata timp cat nu aveti de gand sa faceti "tampenii" nu vad de ce v-ar deranja prezenta lor.
Oricine are acces la aceste camere nu are voie sa foloseasca filmarile in interes personal sau sa le de-a la oricine, decat la institutiile statului la cerere.

cristinanica78882 a scris:

Va scriu în legătură cu 2 camere de filmat amplasate la intrare în bloc (una la ușa de la intrare în bloc și una la lift). Sunt legate aceste camere având în vedere prelucrarea datelor personale? Mentionez ca nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord cu ele sau nu. Ce se poate face în cazul în care nu ești de acord?

Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2019
~stapuv~, utilizator
Instalarea de sisteme de preluarea,stocare imagini in condominii este supusa legii speciale,
respectiv este obligatoriu sa existe acordul individual al proprietarilor
Un singur proprietar daca nu este de acord ,legal,nu se poate instala sistemul de supraveghere in condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru instalare camera video scara blocului cospreda cospreda Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari În ședința la nu am putut fi prezent, ... ..sorin, ..sorin, Asociația de proprietari În ședința la nu am putut fi prezent, asociați prin vot a 18 persoane au hotărât ca vor monta camere video în holurile ... (vezi toată discuția)
Inregistrari video- sfat in caz de hartuire ElleW ElleW In conditiile in care o familie din acelasi bloc ma hartuieste pentru o problema inchipuita (cica as fi stricat liftul, pentru ca a fost folosit de o echipa de ... (vezi toată discuția)