Buna ziua.Mama mea este vaduva dar sta de 20 de ani cu actualul concubin fara sa fie cununati civil.De 17 ani locuiesc la tara.Acolo mama mea a investit in modernizare locuintei, Intrebarea este daca sotul ei moare ce drepturi are ea (el are o fata)iar daca mama moare ce drepturi am eu?(noi suntem 2 frati)si daca voi avea ceva drepturi dupa ea.sotul ei nu a vrut cuninie si nici cu cealalta sotie care i-a murit nu a fost casatorit.
Buna ziua,
Mama dvs. nu are niciun drept, poate doar un drept de creanta pentru suma investita in casa dar si asta trebuie dovedita in instanta...Altfel toate vor fi mostenite de fiica dumnealui.
O varianta ar fi sa discutati cu dumnealor, mama si "sotul" dansei pentru a va infia dumnealui pe dvs., asa o sa aveti aceleasi drepturi la mostenire ca si fiica lui naturala ( o sa impartiti mostenirea
jumatate-jumatate cu fiica dumnealui, daca nu mai exista alti copiii...).
Buna ziua,
Relatiile de concubinaj nu dau NICIUN DREPT indiferent de durata.
Mamaq nu mosteneste bunuri ale concubinului si nici acesta nu mosteneste bunuri ale mamei dumneavoastra.
Dumneavoatra nu mosteniti bunuri ale concubinului mamei si nici fata acestuia nu mosteneste bunuri ale mamei dumneavoatra.
MULTUMESC .Dar pentru a avea drepturi mama mea mai poate face ceva?Sunt atatia ani de zile si plus de asta fata lui nici nu vine pe la ei si chiar sa ramna ea cu tot ?
Da.
Casatorie- moteneste 1/4 din bunurile sotului daca acesta decedeaza primul.
Daca sunt bunuri comune v-a avea dreptul la jumatatea s-a plus 1/4 din jumatatea sotului, dupa decesul acestuia.
Contract de intretinere, donatie...dar pot fi atacate de fiica si riscati sa nu primiti nimic...
Moºtenire
hi779
Bună ziua,
Aş dori să imi oferiţi informaţii cu privire la următorul caz:
Tatăl meu a decedat în 2000, eu (fiică) însă n-am făcut ... (vezi toată discuția)