avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copiii nu se simt bine în vacanță la tata pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copiii nu se simt bine în vacanță la tata pentru că sunt tratați urât de bunica lor. Ce se poate întâmpla dacă vin la mine mai repede?

Bună ziua!!!
În urma cu aproximativ 1 an am divorțat de tatăl copiilor la notariat, în urma divorțului de comun acord copiii sunt în custodia mea, tatăl are dreptul sa își vadă copiii doua weekenduri pe luna și jumătate din vacante... De la finalul anului școlar copiii sunt la el (decizia de a rămâne copiii la el în prima parte a vacantei i a aparținut în totalitate lui el neconsultanduse cu mine și copiii). Copiii vor sa vina la mine pt ca acolo sunt tratați foarte urate de către bunica lor, ei ar mai avea de stat încă o săptămână acolo dar le este foarte greu (în hotărârea de divorț nu specifica cum și în ce perioada sa stea copiii la el). Ce se poate întâmpla dacă vin copiii la mine ca nu mai vor sa stea acolo???
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Şcoala începe în 9 septembrie, luni.Până azi, copiii au stat cu tatăl lor 41 de zile, din vacanţă au rămas 44 zile. Mai stau o zi şi pot veni legal acasă.
Copii nu pot veni singuri acasă, mergeți dumneavoastră sa ii luați. Întrebarea este ce se întâmplă dacă încălcați acordul de mediere și mergeți sa luați copii mai devreme acasă. Dumneavoastră sunteți adultul nu copii.
Depinde ce se întâmplă, depinde ce înseamnă urat. Evident ca dacă bunica ii neglijează și ii abuzează puteți anunță și Protecția Copilului.
Dacă însă e doar mai severa, un alt tip de educație nu le strica. Ii învață să se adapteze, sa gestioneze..
Acum însă situația reala, detaliile dumneavoastră le știți.
Cred însă că pentru o zi sau o săptămână nu e cazul sa începeți cu scandal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna draga depinde de ce anume se petrece, depinde de varstele copiilor etc.
In princiu insa, vacanta nu e puscarie ca sa trebuiasca sa-ti ispasesti un anumit nr de zile.
In al doilea rand vacanta e in principal timp cu tata, nu cu bunica. Asta nu inseamna ca bunica trebuie alungata, dar nici ca copiii stau cu ea, in loc sa stea cu tatal si mai ales, in loc sa fie plecati in vacanta cu el.
Nu e nici despre scandal, nici despre a menaja orgoliile tatalui/bunicii, ci e vorba despre binele copiilor. Adica, ceea ce vreau sa spun este ca nu pun pielea copiilor la bataie doar pentru a ocoli un scandal cu tatal. In definitv de ce ar trebui sa fie un scandal, daca, cu o zi sau doua inainte, copiii doresc sa se intoarca la ei acasa?
Este responsabilitatea strict a tatalui sa-i faca pe copii sa se simta bine la el.
acest răspuns util
Binele copiilor este și sa învețe sa gestioneze situații mai puțin plăcute. Ca ce ne facem când dacă bunica ii pune sa facă lecțiile ei o suna pe mama și când mama ii pune sa facă lecțiile ei îl suna pe tata?
Din cauza asta este de judecat exact ce înseamnă că bunica se poarta urat cu ei. I-a trimis la culcare la 9 sau le-a vorbit urat și nu le-a dat de mâncare? Pentru ca e o mare diferență între cele 2 mai ales ca a fost semnat un acord care a fost consfințit cel mai probabil în instanta.
Nu e normal sa semnezi ceva și apoi cu prima ocazie fluierând sa încalc ce ai semnat. Ca scuze oricine și oricând poate găsi.
Dacă situația e serioasa atunci mergeți și luați copii dar cereți și schimbarea acordului. Acționați cinstit pentru binele copiilor dumneavoastră.
acest răspuns util
mai ales ca a fost semnat un acord care a fost consfințit cel mai probabil în instanta.

Oamenii au divortat la notar si acordul parental tot la notar l-au semnat.
Iar ce au semnat nu inseamna nici prima jumatate, nici a doua si nici consecutive toate zilele.

Discutati cu tatal si vedeti care e situatia exacta. Tatal locuieste cu bunica sau de ce stau copiii cu bunica?
E importanta si varsta copiilor si da, si ce inseamna sunt tratati urat.

Alte discuții în legătură

Program de vizita copii - ordin executor ContSters93599 ContSters93599 M-am inscris pe acest forum in cautarea unei informatii, a unui raspuns pe care nu le-am gasit nicaieri. Am divortat in septembrie 2008, in februarie am avut ... (vezi toată discuția)
Exageram noi sau tatal chiar se foloseste de copilul sau?? Ursutz Ursutz Situatia este urmatoarea: - parinti divortati , cu divortul pronuntat in anul 2012 (divortul a durat aproximativ un an si jumatate deoarece tatal a avut mereu ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie comuna,in urma unui divort la notariat Amira Meg Amira Meg Am divortat la notar. Ambii copii minori mi.au fost incredintati mie. ,mama copiilor Din hotararea de la notar reiese ca el poate avea copiii primul si al ... (vezi toată discuția)