Bună ziua!!!
În urma cu aproximativ 1 an am divorțat de tatăl copiilor la notariat, în urma divorțului de comun acord copiii sunt în custodia mea, tatăl are dreptul sa își vadă copiii doua weekenduri pe luna și jumătate din vacante... De la finalul anului școlar copiii sunt la el (decizia de a rămâne copiii la el în prima parte a vacantei i a aparținut în totalitate lui el neconsultanduse cu mine și copiii). Copiii vor sa vina la mine pt ca acolo sunt tratați foarte urate de către bunica lor, ei ar mai avea de stat încă o săptămână acolo dar le este foarte greu (în hotărârea de divorț nu specifica cum și în ce perioada sa stea copiii la el). Ce se poate întâmpla dacă vin copiii la mine ca nu mai vor sa stea acolo???
Pensie trebuie sa va dea asa cum v-ati inteles, 500 lei, nu socotit altfel.
Daca copiii au stat la el, nu prea avea de ce sa va dea pensie, pensia pt copii o da..ori copiii au stat la el.
Oricum, la executor apelati in vederea executarii silite, ce aveti dvs constituie titlu executoriu.
Eu m am referit la faptul ca vreau sa îl dau în judecata pentru mărirea pensiei pentru ca el are salariu destul de mare în comparație cu pensia pe care o da copiilor... În afara de pensie el nu se implica cu nimic în creșterea copiilor... Deși copiii au fost la el tot i am susținut cu ceea ce a fost nevoie..
I s-a marit salariul fata de perioada cand v-ati inteles pt 500 de lei ? s-au marit nevoile copiilor fara de acum 1 an ? Daca nu puneti corect problema in instanta, riscati ca cererea sa fie respinsa ca neintemeiata.
Mergeti la un avocat si cereti-i sa va sfatuiasca si sa va reprezinte in depunerea acelei cereri de chemare in judecata.
Pensia alimentara pentru copii, se plateste indiferent unde locuiesc copiii (asa stiu eu, nu m-am documentat ce spune legea). Daca nu plateste 3 luni, il puteti da in judecata siu chiar se pedepseste cu inchisoarea.
Cred ca mai bine il chemati in judecata pentru marirea pensie alimentare, pentru copii.
Insa si aici aveti nevoie de avocat sa va ajute sa dovediti necesitatea majorarii pensiei alimentare.
Tot aici cred ca se mai poate judeca si programul de vizitare. Daca copiii nu doresc sa mearga la tata, nu pot fi constransi sa mearga.
O evaluare psihologica a copiilor cred ca ar fi necesara in perioada imediat urmatoare pentru a evalua cum a decurs vacanta copiilor la tata. Cei de la Asistenta Sociala si Protectia copilului cred ca va pot face aceasta evaluare fara cost....
Succes