avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copiii nu se simt bine în vacanță la tata pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copiii nu se simt bine în vacanță la tata pentru că sunt tratați urât de bunica lor. Ce se poate întâmpla dacă vin la mine mai repede?

Bună ziua!!!
În urma cu aproximativ 1 an am divorțat de tatăl copiilor la notariat, în urma divorțului de comun acord copiii sunt în custodia mea, tatăl are dreptul sa își vadă copiii doua weekenduri pe luna și jumătate din vacante... De la finalul anului școlar copiii sunt la el (decizia de a rămâne copiii la el în prima parte a vacantei i a aparținut în totalitate lui el neconsultanduse cu mine și copiii). Copiii vor sa vina la mine pt ca acolo sunt tratați foarte urate de către bunica lor, ei ar mai avea de stat încă o săptămână acolo dar le este foarte greu (în hotărârea de divorț nu specifica cum și în ce perioada sa stea copiii la el). Ce se poate întâmpla dacă vin copiii la mine ca nu mai vor sa stea acolo???
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă copii au venit singuri nu au ce sa va facă. Înregistrați de acum înainte toate discuțiile cu copii.
Bună ziua!!!
Va rog a-ți putea sa ma ajutați sa îl dau în judecata pentru pensia alimentara???
Și cam cât m ar costa sa fac asta???
acest răspuns util
Nu aveti nevoie de ajutor si deci nu va costa nimic! Cautati pe net model de cerere pentru pensie. Scrieti: Domnule Presedinte, subsemnata.... toate datele, inclusiv cnp, adresa de mail in contradictoriu cu.................. numele si aceleasi date ale tatalui, solicit stabilirea unei pensii de intretinere pentru minoriii...., nascut la.... si ....., nascut la....... Va uitati dvs mai departe pe net. Adaugati in copie certificatele de nastere ale copiilor si copie dupa C.I-ul dvs. Cereti instantei sa va dea pensia de la data cererii pe care o faceti. Depuneti cererea si copiile certificatelor de nastere in 2 exemplare identice. Semnati cererile. Le depuneti la judecatoria in raza careia locuiti.
acest răspuns util
Cand ati divortat, in avea conventie unde ati scris de vizita si altele, nu ati mentinat si pensia de intretinere ? Acea conventie constituie titlu executoriu si puteti apela direct la executor, nu aveti ce face la instanta.
Daca nu ati stabilit o suma, lasand la mila si aprecierea lui, va trebui sa va adresati judecatoriei., taxa de timbru e de 20 de lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2019
gi-jane2, moderator
Ba da s a stabilit o pensie de 500 de lei pentru ambii copii(250 lei de copil)..
Pensie pe care el nu a plătit-o de 2 luni pe motiv ca, copiii au stat la el și din câte știu el trebuie sa le dea pensie copiilor în funcție de salariu de pe cartea de munca..

Alte discuții în legătură

Program de vizita copii - ordin executor ContSters93599 ContSters93599 M-am inscris pe acest forum in cautarea unei informatii, a unui raspuns pe care nu le-am gasit nicaieri. Am divortat in septembrie 2008, in februarie am avut ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie comuna,in urma unui divort la notariat Amira Meg Amira Meg Am divortat la notar. Ambii copii minori mi.au fost incredintati mie. ,mama copiilor Din hotararea de la notar reiese ca el poate avea copiii primul si al ... (vezi toată discuția)
Exageram noi sau tatal chiar se foloseste de copilul sau?? Ursutz Ursutz Situatia este urmatoarea: - parinti divortati , cu divortul pronuntat in anul 2012 (divortul a durat aproximativ un an si jumatate deoarece tatal a avut mereu ... (vezi toată discuția)