Bună ziua!!!
În urma cu aproximativ 1 an am divorțat de tatăl copiilor la notariat, în urma divorțului de comun acord copiii sunt în custodia mea, tatăl are dreptul sa își vadă copiii doua weekenduri pe luna și jumătate din vacante... De la finalul anului școlar copiii sunt la el (decizia de a rămâne copiii la el în prima parte a vacantei i a aparținut în totalitate lui el neconsultanduse cu mine și copiii). Copiii vor sa vina la mine pt ca acolo sunt tratați foarte urate de către bunica lor, ei ar mai avea de stat încă o săptămână acolo dar le este foarte greu (în hotărârea de divorț nu specifica cum și în ce perioada sa stea copiii la el). Ce se poate întâmpla dacă vin copiii la mine ca nu mai vor sa stea acolo???
proastasatului
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti nevoie de ajutor si deci nu va costa nimic! Cautati pe net model de cerere pentru pensie. Scrieti: Domnule Presedinte, subsemnata.... toate datele, inclusiv cnp, adresa de mail in contradictoriu cu.................. numele si aceleasi date ale tatalui, solicit stabilirea unei pensii de intretinere pentru minoriii...., nascut la.... si ....., nascut la....... Va uitati dvs mai departe pe net. Adaugati in copie certificatele de nastere ale copiilor si copie dupa C.I-ul dvs. Cereti instantei sa va dea pensia de la data cererii pe care o faceti. Depuneti cererea si copiile certificatelor de nastere in 2 exemplare identice. Semnati cererile. Le depuneti la judecatoria in raza careia locuiti.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand ati divortat, in avea conventie unde ati scris de vizita si altele, nu ati mentinat si pensia de intretinere ? Acea conventie constituie titlu executoriu si puteti apela direct la executor, nu aveti ce face la instanta.
Daca nu ati stabilit o suma, lasand la mila si aprecierea lui, va trebui sa va adresati judecatoriei., taxa de timbru e de 20 de lei.
Ba da s a stabilit o pensie de 500 de lei pentru ambii copii(250 lei de copil)..
Pensie pe care el nu a plătit-o de 2 luni pe motiv ca, copiii au stat la el și din câte știu el trebuie sa le dea pensie copiilor în funcție de salariu de pe cartea de munca..