avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce inseamna custodie comuna,in urma unui divort la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce inseamna custodie comuna,in urma unui divort la notariat

Am divortat la notar. Ambii copii minori mi.au fost incredintati mie. ,mama copiilor
Din hotararea de la notar reiese ca el poate avea copiii primul si al treilea sfarsit de saptamana din luna si in vacante,iar in rest doar cu acordul ambelor parti. ...Eu nu sunt de acord ca el sa l ia pe cel mic de la gradinita. EL ARE DREPTUL SA IA COPILUL DE LA GRADINITA,DACA EU NU SUNT DE ACORD??? Avand doar acea conventie dupa divort. Si inca ceva. Eu mi.am facut o relatie,am alt partener..care locuieste cu noi..avand grija de copii. S a dus la gradinita sa ia baiatul,fostul sot a aflat si a facut scandal
ARE DREPTUL ACTUALUL MEU PARTENER ,CEL CARE ARE GRIJA DE COPIL( 5ANI) SA L IA DE LA GRADINITA IN LOCUL MEU???VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:08, 17 Ianuarie 2019
Nu v-a explicat notarul drepturile si obligatiile?
Nu vi s-au incredintat dvs.. copiii locuiesc cu dvs, ceeea ce e altceva. Ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, adica aveti drepturi si obligatii egale. Cum il luati dvs de la gradinita, il ia si tatal.. cum adica nu sunteti de acord sa il ia tatal, dar vreti sa il ia paetrnerul ? Si va asteptati ca tatal sa fie de acord ?
ideea ca e trebuie sa ajungeti la intelegere in privinta copiilro, chiar daca asta inseamna ca fiecare sa mai lase de la el.
Cu ce va incurca ca ia tatal copilul de la gradinita ?
Da, si eu zic la fel.

Dar...in practica este un haos total.
Exista cazuri in care invatatorul goneste tatal sau cheama politia si iese...ceva urat...

Sunt chestiuni care trebuie discutate punctual.

Daca ati divortat la notar inseamna ca exercitati in comun autoritatea parinteasca, ceea ce inseamna ca impreuna exercitati drepturile si indepliniti obligatiile vis a vis de copii, insa - atentie - e vorba despre deciziile importante in viata copiilor (tipul invataturii, sporturi de performanta, probleme majoare de sanatate etc).

Ceea ce aveti dvs este stabilirea locuintei la dvs.

Ducerea/luarea copilului la/de la gradinita este o decizie curenta, la fel ca mancarea si imbracamintea pe care o imbraca copilul, deci teoretic parintele custodian decide aceste aspecte. Asta insa nu inseamna ca tatal nu are dreptul sa mearga sa isi ia copilul de la gradinita, cu conditia sa nu fie ceva curent si sa fie adus acasa la dvs si nu tinut de tata (caci atunci depaseste eventualul program de vizita deja stabilit intre dvs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului dianasavu dianasavu Fiica mea a inaintat proces de divort,s-a mutat impreuna cu cei doi copii minori inlocuinta parinteasca,si-a schimbat cartea de identitate,a transferat copii ... (vezi toată discuția)
Divort in pronuntare ContSters205298 ContSters205298 Parintii in divort amiabil,copilul incredintat mamei in baza unui acord scris ,tatal viziteaza copilul la domiciliul temporar al mamei 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)
Divort - incredintare copii Laurane Laurane Buna ziua. As dori sa ma ajutati , va rog, in urmatoarea situatie , cu un raspuns : intentionez sa intentez divort ...insa ma intereseaza aspectul cel mai ... (vezi toată discuția)