avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale GDPR
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

GDPR

Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: odata cu intrarea in vigoare a GDPRului, un angajat al unei societati comerciale, poate folosi actele de identitate ale altor angajati, pentru intocmirea anumitor documente? Mai este legal asa ceva? Un angajator obliga un angajat (secretara) sa se ocupe in continuare de aceste lucruri: intocmairea anumitor documente pentru ceilalti angajati: imputerniciri, adeverinte, etc in care trebuie sa treaca date personale: CNP, adresa, nume, etc., angajatorul motivand ca intocmirea acestora tine de o alta legislatie. Nu inteleg cum tine de o alta legislatie, avand in vedere ca persoana in cauza intra in posesia actelor de identitate...mentionez ca de cand a intrat in vigoare regulamentul, angajatorul i-a luat secretarei toate CI ale angajatilor spunand ca, cf legii, nu mai are voie sa le foloseasca si sa le detina. In acest caz, de ce o mai obliga sa intre in posesia lor?? Consider ca fiecare angajat ar trebui sa-si intocmeasca singur actele in care trebuiesc trecute datele personale. Multumesc frumos si va rog sa ma ajutati cu un raspuns astazi daca se poate.

Alte discuții în legătură

Ce faci cand nu primesti un raspuns la o sesizare dupa 30 de zile? ELY75A ELY75A La inceputul acestui an m-am trezit cu o suma de bani in contul de salariu. Banii proveneau de la o scoala cu care nu avusesem de-a face niciodata, dar la care ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit pe diploma de bac ileana4 ileana4 Am observat ca, CNP ul meu este gresit pe diploma de BAC nu si pe suplimentul de diploma intre timp am absolvit o facultate momentan urmez cursurile unui ... (vezi toată discuția)
Dispozitie primar-trebuie obligatoriu referat? brandon99 brandon99 La o dispozitie de primar pentru completare fisa de post, este nevoie obligatoriu de un referat? Daca da, cine il poate intocmi? Poate si primarul sa-l ... (vezi toată discuția)