avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Crimele din Caracal arata incompetenta sistemului si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Crimele din Caracal arata incompetenta sistemului si lipsa de specialisti in domeniu

Este incredibil ceea ce s-a intamplat la Caracal.Este ceva specific romanesc la modul cel mai trist cu putiinta.Eu sunt de-a dreptul indignat.
Organele de ancheta trebuia sa intervina sa impiedice savarsirea unei infractiuni grave dar s-au ascuns dupa lege.Este ceva fara justificare din punctul meu de vedere.
Daca s-au auzit tipete din acea curte trebuia sa se intervina imediat si nu sa astepte un mandat de perchezitie.Aveau baza legala pentru interventie rapida chiar si daca ar fi fost o eroare doar sa nu fi impuscat pe cineva aiurea...

Culmea este ca, de mai multe ori in baza unui mandat de perchezitie au gresit apartamentul si niciodata nu au platit despagubiri ( pentru ca oamenii nu isi permiteau sa angajeze avocat ca sa fie dati in judecata) iar acum se temeau ca vor plati despagubiri daca vor gresi locatia.Este incredibil.Oare ar fi fost dati in judecata acum?
In cazuri simple, daca gresesc locatia nu se tem ca platesc ceva, iar in caz de crima se tem ca vor plati despagubiri cand ar fi vorba de o interventie justificata...dar eronata ( presupunand ca ar fi fost vorba de o eroare).
Adica daca se gresea locatia pe baza de mandat nu raspundea nimeni vor ei sa zica...desi exista raspundere juridica si in acest caz.

Cele intamplate arata clar faptul ca nu exista specialisti sau un specialist in interventii rapide in astfel de cazuri exceptionale.Se puteau gasi solutii rapide pentru verificari la fata locului dar se pare ca nu au deloc pregatire pentru asa ceva.

Acest lucru arata faptul ca, in realitate, cetatenii nu sunt deloc protejati in situatii extreme.

Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:22, 31 Iulie 2019
Realitatea demonstreaza ca nu numai in Caracal se intampla orori
Oamenii sesiseaza autoritatile,care ii persifleaza sau ii umileste
Sunt doua chestiuni distincte dar care au intr-adevar legatura.

Daca intra unii cu bate la tine in curte si ii bati tot cu bata exista riscul sa fi acuzat tot tu cu toata legea.
Sunt cazuri, din cate am auzit pe la instante, in care oamenii suna la 112 si primesc amenda ca au intrat unii cu bate peste ei in apartament si nu au avut bate si ei sa se apere.Nu de aceea se da amenda ci ca au sunat la 112...
Si...se pare ca instantele mentin amenda...
Deci, o problema pare sa existe si pe la instante...in aceasta privinta...

Se pare ca exista o mare problema cu 112 si desi se investesc foarte multi bani pare ca totul se foloseste in alte scopuri de fapt si ascund ca aparatura lor este performanta in privinta localizarii desi se cunoaste de foarte mult timp precizia de localizare.Ei vin si ne dau o felie de pizza...asta fiind tot ce stiu ei sa zica ( cei de la STS care au o foarte mare putere de altfel...in stat).

In cazul de la Caracal este o culme a absurdului.
Daca da cineva muzica tare vine politia sa bata la usa, iar in caz de posibila crima asteapta dimineata...
Este revoltator!

Eu sustin drepturile fundamentale si drepturile civile cu mult mai mult decat toti cei care sustin drepturile politiei in prezent dar aici este clar ca trebuia intervenit mai ales ca nu se intampla nimic grav pentru politie ca sa fie necesar ca sa se ascunda dupa lege.

Este foarte grav ca nu au nici specialisti pe asa ceva si este extrem de grav deoarece oricand se poate intampla din nou asa ceva.Politia are si rol de preventie si nu doar de a ancheta o fapta savarsita ( in speta, un omor premeditat, omor calificat conform art. 189 CP ).
Nu ma refer la lipsa de specialisti pe ancheta care se va desfasura pe aspectul criminalistic deoarece acolo se vor descurca cu siguranta ci la faptul ca nu stiu sa intervina atunci cand trebuie sa intervina si ceea ce este excesiv de enervant este ca ei vin la usa la oameni in toiul noptii pentru motivul ca este muzica data tare...
Si exemplele pot fi mult mai multe sub aspectul absurditatii...

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Oare ce vor sa ne arate?

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii dany1 dany1 NU STIU DACA CUNOASTETI CAZUL UNEI FETE DE 17 ANI, PE NUME MARTA CE ¨POSIBIL* A FOST OMORATA DE FOSTUL PRIETEN SI AL CARUI CADAVRU INCA NU A FOST DESCOPERIT, ... (vezi toată discuția)
Crima transformata in accident rutier alina2006alina91 alina2006alina91 Itrebare .. puteti da si raspunsuri in cazuri mai grave,spre exemplu cazuri penale, o crima? V-as ruga daca se poate parerea,sfatul unei persoane in ... (vezi toată discuția)
Crime neindentificate bucksbunny bucksbunny Cunoaste cineva,estimari despre numarul crimelor ramase neindeitificate. Aici nu ma refer la persoane disparute (cum e Elodia) sau la autori ramasi ... (vezi toată discuția)