avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Crime neindentificate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Crime neindentificate

Cunoaste cineva,estimari despre numarul crimelor ramase neindeitificate.
Aici nu ma refer la persoane disparute (cum e Elodia) sau la autori ramasi necunoscuti ce mai degraba la chestii gen:

Bogdan se cearta cu Mircea si il impinge pe Mircea pe scari (sau chiar pe strada) ; . Mircea se loveste la cap si moare, insa autoritatile vor crede ca e doar o greseala, si exemplele pot continua.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:15, 25 Octombrie 2012
1-Avand in vedere ca majoritatea de spete avand drept obiect crima cu autor necunoscut,raman in lucru o perioada indelungata,informatia respectiva nu este publica
2-
Bogdan se cearta cu Mircea si il impinge pe Mircea pe scari (sau chiar pe strada) ; . Mircea se loveste la cap si moare


Este greu de probat intentia si premeditarea ,iar eventualele probe pot demonstra ca nu a existat o confruntare directa,respectiv dupa cearta Mircea a cazut pe scari (de ex nu era luminata scara) se loveste si moare
Deci vrei sa ajungi la concluzia mea: Sunt multe omoruri care raman ascunse sub masca unor accidente? Da? Pentru ca politia daca nu are dovezi concrete ca a fost vorba de o crima, nu va porni nici o investigatie?

Ex: Am citit in presa cazul unui baiat, gasit mort in craterul de la Baile 1 Mai (Bihor). Era intors din strainatate, plin de bani, si parintii au zis ca nu era certat cu nimenimetc. A mers de acasa cu o zi inainte de Pasti pentru cumparaturi .... si nu a mai fost gasit luni de zile. Dupa gasirea cadavrului politia a inchis cazul si a zis ca e sinucidere, pentru ca nu exista urme ca ar fi fost vreo crima....
În mod normal , dacă în urma examinării cadavrului nu sunt găsite urme de violenţă,adică raportul medico legal nu concluzionează că a avut loc o moarte violentă, atunci nu există suspiciunea unei crime .Ca urmare, ar putea fi un accident sau o sinucidere. Investigaţiile ar fi pornite dacă ar exista suspiciunea unei crime .
Este foarte posibil să fie şi crime care să nu fi produs urme de violenţă, în cazul expus de dvs., victima să fi fost împinsă în acel crater, iar pe corpul victimei să se fi constatat doar leziunile fireşti produse prin cădere de la înălţime , care se putea u produce şi dacă victima ar fi căzut singură , dar şi dacă ar fi fost împinsă.
Există şi cazuri în care ancheta concluzionează că a avut loc o moarte violentă, dar să nu găsească niciun indiciu măcar care să conducă înspre făptuitor, autorul rămânând necunoscut , iar după o vreme cazul se clasează. Sunt enorm de multe asemenea cazuri.
ără pedeapsă
O crimă din 1996, rămasă cu autori necunoscuţi, se prescrie în câteva luni
de Sergiu RUSU

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: [ link extern ]

[ link extern ]
Ma gandeam si eu, pentru ca stiu ca in USA, doar 30% din violentele ridicare sunt raportate.... restul victimele nu le raporteaza, bine ar putea fi vorba si de certe intre soti,etc, nu stiu exact ce inseamna la ei "violente ridicate"....

Alte discuții în legătură

Fapta de a determina sau inlesni sinuciderea unei persoane Lulica Lulica Ma intriga o chestie care face obiectul stirilor tv de cateva zile: sinuciderea unei copile si acuzarea profesorului de determinarea sau inlesnirea ... (vezi toată discuția)
Instigare la sinucidere si santaj alexandru_vl alexandru_vl Buna seara! Am o mare problema, pe care nu as vrea sa o las balta! Fratele meu s-a sinucis acum doua luni din cauza nenorocitei pe care o iubea! Asta o spun ... (vezi toată discuția)
Inlesnirea sau determinarea sinuciderii floxter floxter Bunza seara, as dori sa stiu ce inseamna exact inlesnirea sau determinarea sinuciderii?? Inseamna strict a-i spune cuiva sa se sinucida si acesta sa o si faca, ... (vezi toată discuția)