avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Crime neindentificate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Crime neindentificate

Cunoaste cineva,estimari despre numarul crimelor ramase neindeitificate.
Aici nu ma refer la persoane disparute (cum e Elodia) sau la autori ramasi necunoscuti ce mai degraba la chestii gen:

Bogdan se cearta cu Mircea si il impinge pe Mircea pe scari (sau chiar pe strada) ; . Mircea se loveste la cap si moare, insa autoritatile vor crede ca e doar o greseala, si exemplele pot continua.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:15, 25 Octombrie 2012
Omorurile nerezolvate la noi in tara sunt foarte putine la numar, deci stam bine in comparatie cu alte tari europene. Nu va mai agatati de niste stiri scrise de dragul audientei, acei reporteri nici nu stiu ce inseamna o urmarire penala, dar sa faca estimari cu privire la ce se intampla in tara.
nimeni nu poate spune cu certitudine ce este in mintea unui sinucigas.
refuz sa cred ca pentru a rezolva un caz mai repede , anchetatorii ar merge pe sinucidere sau pe "gresala".
chiar si asa tot ar fi ucidere din culpa.
sunt esentiale probele si cercetarea la fata locului precum si autopsia.
e normal sa fie suspiciuni cand lucrurile "par ciudate"
Pentru Opsporing verzocht, o emisiune olandeza de cerut ajutorul publicului pentru identificarea faptasilor a facut o cercetare Universitatea Erasmus din Rotterdam, iar rezultatele au fost ca daca nu s-a fi dat in emisiune, infractiunile ar fi avut o sansa de rezolvare de 24%, iar cele date in emisiune au o sansa de rezolvare de 38%. In general in emisiune apar infractiuni grave (omoruri, vatamari grave, talharii, incendieri, furturi de milioane), mai rar escrocherii si skimming.

Doar in 5% din cazuri delatiunile facute in urma acestei emisiuni au dus in mod direct la arestari, restul diferentei este dat de continuarea muncii de investigare.

A se vedea si [ link extern ]

E adevarat ca unele infractiuni sunt rezolvate dupa niste decenii de la comitere (Politia olandeza are o echipa speciala pentru revizuirea cazurilor puse la arhiva). Noile tehnici de analiza ADN fac posibila rezolvarea unor cazuri vechi.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
tgeorgescu, utilizator
Oricum cred ca topicul se referea la cate crime trec nedescoperite, nu cate crime trec descoperite cu autor necunoscut :)
Cum ar putea fi estimate crimele care nu sunt considerate crime, ci pure accidente sau sinucideri? La urma urmelor, nu cunoastem drept crime decat crimele considerate crime. Asa ca ar fi aberant sa facem statistici pe tema asta, pentru ca nu putem numara crimele care nu sunt considerate crime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta de a determina sau inlesni sinuciderea unei persoane Lulica Lulica Ma intriga o chestie care face obiectul stirilor tv de cateva zile: sinuciderea unei copile si acuzarea profesorului de determinarea sau inlesnirea ... (vezi toată discuția)
Instigare la sinucidere si santaj alexandru_vl alexandru_vl Buna seara! Am o mare problema, pe care nu as vrea sa o las balta! Fratele meu s-a sinucis acum doua luni din cauza nenorocitei pe care o iubea! Asta o spun ... (vezi toată discuția)
Inlesnirea sau determinarea sinuciderii floxter floxter Bunza seara, as dori sa stiu ce inseamna exact inlesnirea sau determinarea sinuciderii?? Inseamna strict a-i spune cuiva sa se sinucida si acesta sa o si faca, ... (vezi toată discuția)