avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CRIMA TRANSFORMATA IN ACCIDENT RUTIER
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CRIMA TRANSFORMATA IN ACCIDENT RUTIER

Itrebare .. puteti da si raspunsuri in cazuri mai grave,spre exemplu cazuri penale, o crima?
V-as ruga daca se poate parerea,sfatul unei persoane in domeniu .Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
alina2006alina91, utilizator
deci...care era intrebarea propriu-zisa?
Daca e vorba de accident rutier fara intentie nu e crima...e ucidere fara intentie sau din culpa...
Pe scurt..victimele,sotul meu ,fratele lui impreuna cu alti 2 prieteni dupa serviciu la o bere in localitate (intr-un bar)inculpati(2dintre acestia )la o alta masa in acelas bar .La iesire cumnatul meu este acostat de catre inculpati avand o rafuiala mai veche sotul meu intervine incercand sa-i inpace ,nu reuseste se iau la bataie .cei 2 inculpati fug refuginduse la cativa zeci d metri de bar ,cerand ajutorul celui de al 3 inculpat fretele sau.Acesta vine ii ia pe cei 2 dupa care incepe sai urmareasca cu BMW sport .victimele ii evita de cateva ori dar in cele din urma acestea cedeaza ,lovindui pe sotul meu ,(tarandul 15 metri) si pe fratele sau .Dupa care cei 3 inculpati se dau jos cu bate de besbol si il lovesc pe sotul meu care era sub masina.Fratele lui nefind atat de tare lovit fuge la fel si cei 2 prieteni dar nu inainte de a da si ei cu cativa bolovani in masina .Sotul meu decedeaza in scut timp la spital fratele lui dupa cateva ore de coma isi revine .Politia din localitate ii ajuta pe inculpati in 2 ore le da voie sa ridice si masina si il declara accident rutier .In momentul de fata sa redeschis o ancheta si suntem in proces cu ei din luna martie soferul masini este inchis si incadrarea este omor deosebit de grav si tentativa de omor .INTREBAREA CREDETI CA O SA FIE SI CEILALTI 2 INCHISI SI OR SA PRIMEASCA O PEDEAPSA CAT MARE AVAND IN VEDERE CA SUNT OAMENI INFLUENTI SI CU BANI ?
ASTEPT RASUNSUL DUMNEAVOASTRA VA MULTUMESC
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
alina2006alina91, utilizator
conform celor spuse de dvs raportate la dispozitiile codului penal ar trebui si cei doi cercetati penal.
Aici nu mai avem accident rutier, incadrarea este omorul, deoarece, din cele spuse de dvs., fapta a fost savarsita cu intentie, iar moartea i-a fost pricinuita de loviturile ulterioare lovirii cu autoturismul.
Acum problema este ce fel de omor este.
Ar putea fi omor calificat pe litera d), profitand de starea de neputinta a victime de a se apara. Prin urmarirea cu autoturismul si lovirea acestuia cu el, s-a creat victimei o stare de a nu se putea apara.
Ar putea fi omor deosebit de grav pe lit a), prin cruzimi, varianta in care nu prea cred.
Un avocat bun al inculpatilor se va lega de art. 183, si anume loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, sustinand ca inculpatii au actionat cu praeterintentie, adica nu au urmarit moartea victimei ci doar vatamarea acestuia.
Oricum, varianta cu accidentul rutier e subtire din punctul meu de vedere.

Alte discuții în legătură

Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)
Ce infractiune e? ceinfractiune ceinfractiune Ce infractiune e in cazul ca: 1. Ii dai o palma cuiva, el cade pe scari si decedeaza. 2. Torni benzina pe cineva, el ia foc, fuge si disperare sare ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare catcam catcam Buna ziua!vreau sa supun dezbaterii o speta in care sunt implicate mai multe familii de o parte si un individ certat cu legea. Concret, de circa 3 ani ... (vezi toată discuția)