avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CRIMA TRANSFORMATA IN ACCIDENT RUTIER
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CRIMA TRANSFORMATA IN ACCIDENT RUTIER

Itrebare .. puteti da si raspunsuri in cazuri mai grave,spre exemplu cazuri penale, o crima?
V-as ruga daca se poate parerea,sfatul unei persoane in domeniu .Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
alina2006alina91, utilizator
Avand in vedereca soferul (al 3 inculpat) nu era baut ,mai avea o codita dupa el tot pt agresiune si cu putin ajutor cum am mai spus a luat totul asupra lui .Ceilalti2 sunt si ei anchetati dar in stare de libertate ,incadrarea este omor deosebit de grav calificat pt toti 3 .
Intradevar nici pomeneala de accidet rutier mai ales ca victimele se aflau pe cealalta parte a sensului de mers al masini ,ei (inculpati)intrand pe contrasens ca sa-i loveasca dar ei sustin varianta cu accidentul si datorita faptului ca cum am mai spus unul din prietenii sotului meu dupa impact au dat cu bolovani iar unul dintre bolovani a ajuns in parbriz in partea dreapta a soferului .Dar adevarul este ca au dat abea dupa impact si nu inainte cum sustin ei .Autopsia nu ne ajuta deloc intrucat cauzele decesului ar fi :a) stop cardio resipartor ,b) hemoragie meningo cerebrala,c)politraumatism si traumatism cerebral prin proiectare si tarare de catre un vehicol .In momentul de fata noi am cerut o expertiza a masini avand un singur obiectiv acela de a afla dac au franat inaintea impactului iar rezultatul o sa-l aflam abia in septembrie .DIN NOU INTREBAREA MEA AR FI :INTENTIA NU ESTE CLARA SI DATORITA ALTERCATIEI DIN FATA BARULUI NU ESTE CLAR O RAZBUNARE DIN PARTEA LOR CREDETI CA O SA AVEM CASTIG DE CAUZA?
VA MULTUMESC
Da, este vorba de omor.
Nu putem stii ce vor decide organele judiciare in privinta celorlati.
Oricum, din relatarea dvs. nu rezulta ca ar fi vorba de un accident rutier care sa atraga o alta incadrare juridica.
Aveti dreptul de a va angaja avocat care sa ceara lamuriri la organul de ancheta penala.Este dreptul dvs. sa cunoasteti mersul anchetei si care este incadrarea juridica pentru ceilalti participanti la acele evenimente nefaste.
O problema pentru avocat ar fi aceea ca se poate sa nu i se permita in prezent accesul la dosarul penal pentru a analiza probele si situatia de fapt...
Depinde foarte mult ceea ce indica probele...si de aceea ar trebui studiate...
Eu si cumnatul meu avem deja un avocat dar imi cer scuze nu vreau sa jignesc pe nimeni ,nu este bun de nimic sau poate nu are interes (adevarul e ca nici nu ne-am permis unul foarte bun )sau poate a fost cumparat de ei .nu scoate 2 cuvinte la o infatisare si totusi cand le scoate numai se balbaie iar avocatii lor(care au fost procurori inainte )rad de el .Vreau sa va spun ca nici la expertiza masini nu sa prezentat ,inculpatii avand 2 experti consulti iar noi nici macar avocatul .De parca nu ar fi fost de ajuns am fost luati la intrebari si amenintati cu palangeri penale de parca noi am fi fost inculpatii .Noi avem o copie a intregului dosar dar nu stiu cum m-ar putea ajuta . Am uitat sa va spun ca sunt acuzati si de tentativa de omor,de oarece dupa ce au terminat cu sotul meu l-au urmarit pe cumnatul meu cu o alta masina pe o strada laturalnica unde l-au lovit din nou cu batele iar apoi l-au aruncat inconstient intr-o gradina .PAREREA DUMNEAVOASTRA CE CREDETI CA AS MAI PUTEA FACE CA SA SE FACA DREPATATE SI SA FIE PEDEPSITI TOTI 3?
VA MULTUMESC
Parerea mea este ca se va face dreptate.
Instanta va pronunta hotararea pe baza probelor.
Ce probe exista noi nu putem stii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)
Ce infractiune e? ceinfractiune ceinfractiune Ce infractiune e in cazul ca: 1. Ii dai o palma cuiva, el cade pe scari si decedeaza. 2. Torni benzina pe cineva, el ia foc, fuge si disperare sare ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare catcam catcam Buna ziua!vreau sa supun dezbaterii o speta in care sunt implicate mai multe familii de o parte si un individ certat cu legea. Concret, de circa 3 ani ... (vezi toată discuția)