Buna seara,in urma cu 1 an am incheiat pt baietelul meu o asigurare la I.N.G. urmind a achita lunar o suma.Dupa un an de zile asa cum prevedea asigurarea trebuia sa primesc o scrisoare aniversara in care sa primesc detali mai amanuntite.Vazind ca aceasta scrisoare nu este asa detaliata cum speram eu amsolicitat consultantului meu detali mai ample.Din pacate din acest moment consultantul meu a inceput sa ma evite.Citind mai bine contractul am observat ca in primi 3 ani daca renunt la contract nu primesc valoare de rascumparare.Atunci m-am adresat I.N.G. pt mai multe amanunte si am ramas uimit ca din bani pe care ii cotizam o parte se duceau pe taxe administrative printre care si comisionul consultantului lucruri care nu erau stipulate in contractul meu.Momentan am intrerupt acest contract si as dori sa gasesc o modalitate de a-mi recupera bani.Cum este posibil ca intru-un contract amiabil sa existe asemenea clauze abuzive prin care sa nu-ti poti recupera bani?Ce pot face?
Cand ati incheiat contractul, ati ptimit si condittiile, pe care vrecunoasteti ca nu le-ati acordat atentie.Avand o semnatura de acord pentru conditiile asumate, este greu sa solicitati pretentii necuprinse in contract.
Nu vreau sa fiu rautacios dar presupun ca inainte de a semna, ati cerut macar cateva informatii privind contractul pe care l-ati solicitat.Atunci nu a prezentat interes acest aspect?La deschiderea unui cont in banca, nu va intereseaza dobanda,comisionul de retragere/depunere,comisionul de intretinere cont,etc?
Toate asigurarile de viata cu componente investitionale, de economisire etc. au cheltuieli cu comisioane de administrare, depozitare etc. Similar este si in cazul fondurilor de investitii.
Acest lucru se intampla deoarece cineva se ocupa de investirea banilor dvs. si bineinteles ca nu o face pe gratis. De obicei astfel de polite in primii trei ani nu produc nimic deoarece in aceasta perioada se acopera cheltuielile cu ea, acesta fiind si motivul pentru care nu este permisa rascumpararea.
Daca nu ati citit clauzele contractului in momentul in care ati semnat si nu ati solicitat lamuriri cu privire la aspectele care vi s-au parut ciudate nu inseamna ca un astfel de contract e abuziv.
E o meteahna a noastra de a semna actele ca primarii si apoi de a ne plange ca sunt abuzive.