avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala

Buna seara ! In cat timp se poate face o plangere penala in legatura cu amenintare telefonica, inregistrara ca si dovada. Precizez ca au trecut 4 luni de atunci. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:40, 27 Iulie 2019
Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Se pare ca ati iesit din termen.
Daca este insa vorba de santaj nu se aplica acest termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru amenintare bojitalin bojitalin buna, as dorii sa stiu daca pot face o plangere penala unei persoane care ma ameninta atat pe mine cat si pe familia mea.detin probe doar in scris,deoarece am ... (vezi toată discuția)
Plangere penala leona777 leona777 Buna ziua, as vrea sa stiu daca mai pot formula o plangere penala dupa ce a trecut 1 an de la data savarsirii faptei ? sau este tarziu acum, desi am certificat ... (vezi toată discuția)
10 ani de la viol. pot să fac acum plângere penală? Irina_vrs Irina_vrs Buna ziua. Acum 10 ani, adica la 18 ani, am fost constransa sa intretin relatii sexuale de catre un barbat cu 10 ani mai mare decat mine. Fapta se intampla pe ... (vezi toată discuția)