avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cod penal.instrainare auto gajat la ifn?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cod penal.instrainare auto gajat la ifn?

Un IFN poate cere in instanta urmarire penala a unui debitor care a garantat cu auto.,dar cand a vrut sa puna sechestru a
gasit ca e instrainata cu act notarial.? Sau noul proprietar. care e in posesie.poate face plangere? Daca debitorul e plecat din tara? IFN ul cere niste sume imense acum......de 4 ori suma inprumutata .in decurs de 9 luni.nu cred ca. debitorul poate plati...
Cel mai recent răspuns: ADIGABI1 , utilizator 16:36, 28 Iulie 2019
Pai cred ca poate ridica fara probleme autoturismul gajat iar ”pagubasul” /cumparator sa va actioneze in instanta pentru recuperarea prejudiciului. In alta ordine de ideei nu spuneti daca IFN s-a adresat unui executor judecatoresc si daca s-a deschis la acesta dosar de executare sau numai a verificat daca mai exista gajul?
Da.s- a deschis dosar de executare.Si zic ei ca e caz penal (inchisoare.daca nu plateste. .......
.Dobanzile sunt ca la IFN uri.....imense
DenisRif a scris:

Pai cred ca poate ridica fara probleme autoturismul gajat iar ”pagubasul” /cumparator sa va actioneze in instanta pentru recuperarea prejudiciului. In alta ordine de ideei nu spuneti daca IFN s-a adresat unui executor judecatoresc si daca s-a deschis la acesta dosar de executare sau numai a verificat daca mai exista gajul?

Da. Ifn_ ul a deshis dosar de executare.Dar daca nu se plateste e caz penal? sau pot ridica masina gajata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru actiuni sa de tip inchis vivibadea vivibadea am si eu o intrebare: cum se face schestrul unor actiuni apartinand unui debitor dintr-un sa de tip inchis? care este procedura? si cum se face valorificarea? ... (vezi toată discuția)
Scoatere de sub sechestru bun imobil cipcrip80 cipcrip80 Am divortat de sotul meu si am facut partajul, am platit sulta. Mentionez ca la divort sulta s-a platit in fata judecatorul si eu am preluat bunul imobil cu ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea unor banci ? chioana chioana Buna ziua . As vrea sa intreb daca este cineva care are anumite probleme cu banca . Va spun acestea deoarece eu sunt intr-o situatie de abuz din partea unei ... (vezi toată discuția)