avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cartea de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cartea de munca

Am depus pentru pensia de invaliditate copii de pe cartea de munca si celelalte adeverinte de vechime dar la casa de pensii mi s-au oprit si originalele.Cum trebuie sa procedez ca sa imi recuperez aceste documente sau macar niste copii pentru ca la implinirea varstei normale de pensionare cred ca imi trebuiesc din nou aceste acte ca sa fac dovada vechimii si nu vreau sa am surprize.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 28 Iulie 2019
Cartea de munca si adeverintele le-ati depus cu un dosar pentru care ati primit nr. de inregistrare/ data si ulterior vi s-a calculat pensia de invaliditate si s-a emis decizia de pensionare. Detineti astfel documentul care atesta ca documentele originale au fost depuse la CJP.
Puteti solicita CJP in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa va returneze originalele. Carnetul de munca se restituie la cerere, posibil si adeverintele originale, dupa confruntare si confirmare de autenticitate de catre CJP..
Multumesc frumos!
cotimanis a scris:

...... macar niste copii pentru ca la implinirea varstei normale de pensionare cred ca imi trebuiesc din nou aceste acte ca sa fac dovada vechimii si nu vreau sa am surprize.Multumesc!

La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă.

În aceasta situatie, se acordă, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte copii legalizate alina_25 alina_25 La depunerea dosarului de pensionare adeverintele de studiu contributie dupa 2011 etc pot fi depuse in copii legalizate ? Caci la casa de pensii din ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare mariyokko mariyokko Buna seara ! Va rog sa aveti amabilitatea si disponibilitatea de a lamuri in urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)
Angajat se pensioneaza nadia_odagiu nadia_odagiu Un angajat a anuntat in scris ca se pensioneaza. Cum ramane cu CIM al acestuia? Inceteaza de drept, conform Codului Muncii, dar mai este nevoie de o decizie ... (vezi toată discuția)