avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva 5% sau deloc?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva 5% sau deloc?

Buna seara, pe scurt, m am inteles cu un vanzator pentru un apartament la suma de 46500€. Astazi, cu o zi inainte de semnarea actelor la notar, mi’a scris intr un mesaj ca peste cei 46500€ EU, cumparatorul trebuie sa mai platesc inca 5% din aceasta suma, ceea ce ar insemna TVA ul aferent. Acum intrebarea mea este : este normal? Din moment ce in anunt si pe tot parcursul celor 3 saptamani in care am tot negociat si discutat despre pret nu mi s’a spus nimic despre acesti 5%? Am citit ca notarul are obligatia sa retina cei 5% din suma pe care o primeste vanzatorul si sa ii trimita catre stat. Acum ma gandesc eu cand m’am inteles cu el la un pret, m’am asteptat sa platesc suma la care ne’am inteles plus actele notariale si cam atat. De asemenea, am mai citit un articol care spunea ca daca valoarea imobilului este sub 220 000 de lei, nu ar fi necesara sau obligatorie plata TVA’ului. Ma puteti lamuri? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:27, 29 Iulie 2019
Legat de vanzarea unui apartament cu TVA ( cu cota de 5% sau 19 %) sau fara TVA este o poveste intreaga si nu are rost sa discutam despre asta. Din ceea ce citesc mai sus rezulta clar ca NU trebuie sa achitati TVA.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Radu Varciu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot plati sulta - ce se va intampla? spiridon vasilica spiridon vasilica Am terminat cu procesul de partaj,a trecut si perioada de apel, zilele trec cu repeziciune iar eu nu am de unde plati ,fostului sot ,sulta in proportie de 20% ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract chirie apartament SimonaCP SimonaCP Buna ziua. Din noiembrie pana in prezent am stat in chirie. Contract incheiat totusi pe 1 an de zile. Se mentioneaza ca trebuia sa anunt proprietarul cu 15 ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera 14%tva din plata unui apartament nou socacidan socacidan Buna ziua. Am tot citit pe acest forum diferite pareri despre aceasta problema a TVA-ului. Parca tot nu sunt lamurit, asa ca va prezint si cazul meu. In ... (vezi toată discuția)