avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cumpărări auto
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cumpărări auto

Buna ziua vreau sa știu și eu dacă cumpărătorul auto naiv este protejat cumva de lege . Și anume a cumpărat soțul o mașină de la o firma de tractări din Breaza. Au încheiat contract de vânzare cumpărare urmând sa i trimită fiscalul de acum 3 săptămâni dar nici pana cum nu a trimis fiscalul și nici un rest de acte de Italia ptr ca mașina are proveniență Italia a fost înscrisă cu nr roșii provizorii pe trei luni la Timișoara și de aici ar fi cumpărat-o cel de la tractări auto iar noi de la el. Avem niște acte de Italia dar nu sunt suficiente ptr înscrierea mașinii plus ca ne trebuie fiscalul pe care nu vrea sa ni l dea. L a sunat soțul ia trimis mesaje pe whatup la început ca este la mare plecat apoi ca să stea liniștit ca îl trimite și de 3 zile nu mai răspunde la telefon când îl suna soțul. Sfatuitinece ce ce ce sa facem legal în situația asta. Am investit o suma considerabila în aceasta mașina. Vânzătorul are o firma de tractări și cu asa ceva se ocupa.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:37, 29 Iulie 2019
Ati incheiat un contract de vanzare cumparare din cel binecunoscut, in 5 exemplare? evident ca nu!
Naivitatea dvs consta in faptul ca nu stiti sa faceti diferenta dintre detinerea unui mijloc de transport si detinerea autorizatiei de circulatie, adica inmatricularea lui. Sunt doua lucruri distincte.
Dar sa va rezolvam. Bunele practici spun ca:
- e de preferat sa-l contactati pe cel ce a importat masina in Romania; de obicei el are actele din afara, iar factura e pe numele lui; la fel si numerele rosii straine sau CMR-ul;
- va va solicita sa-i platiti taxa de declarare la DITL + amenda de intarziere, ca sa va obtina fiscalul;
- veti achita aceste cheltuieli si va veti obtine fiscalul, cam intr-o luna.
Legal, nu-i puteti obliga la nimic: legea spune ca masina trebuie declarata la primarie in termen de 30 zile de la introducerea in tara. Daca insa in acest termen, masina a fost vanduta deja, nu mai e nimic de declarat.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vânzare- cumpărare auto e valabil? cuticuta cuticuta Am cumparat saptamana trecuta o masina adusa din Italia la care au fost scoase 2 randuri de numere rosii. Proprietarul mi-a inmanat actele in baza carora am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dacă cumperi o mașină de la o companie care aduce ... Cole86 Cole86 Buna ziua, dacă cumperi o mașină de la o companie care aduce mașini din străinătate,când trebuie sa îți elibereze certificatul fiscal: pe loc sau ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)