avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriașul meu l-a inundat pe chiriașul vecinului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriașul meu l-a inundat pe chiriașul vecinului de dedesubt. Cine pe cine despăgubește?

@@@ nu stiu daca este sectiunea potrivita. Rog un moderator sa il mute in ce sectiune este necesar. Multumesc!@@@

Chiriasul meu a inundat pe cel care sta in chirie sub el. Cauza:Furtun iesit la masina de spalat.

Cine pe cine despagubeste? 1)chiriasul meu pe proprietarul de sub 2)eu pe proprietarul de sub ... Eu/chiriasul pe chiriasul de sub....???
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 15:24, 4 August 2019
Buna ziua,
Depinde ce scrie in contractul de inchiriere...
Legal plateste proprietarul si apoi se indreapta catre chirias pentru recuperarea prejudiciului
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, chiriasul dvs va trebui sa va despagubeasca atat pe dvs, cat si pe proprietarul apartamentului de sub dvs.
Nu stiu in cata masura aceste aspecte pot fi integrate in cadrul contractului de inchiriere (pentru simplul motiv ca nimeni nu se gandeste ca ceva ar putea merge rau, vreodata).
Pentru mai multe info, aruncati un ochi peste Codul Civil (partea de raspunderi civile) si, de asemenea, luati in calcul incheierea unei asigurari care sa acopere astfel de situatii.
problema s-a rezolvat asa : chiriasul va lua un trafalet(e) o galeata de 2 l de lavabila si o scara si va repara la ap. xx - dar peste 1 saptamana cand se va usca / coji tavanul.

Deja am contactat asuguratorul (aveam o asigurare facultativa dar nu era pt chirias ci doar pt proprietar).

Multumesc.
Daca si vecinul afectat este de acord atunci nu cred ca va fi vreo problema...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca va fi considerata o dauna provocata de instalatia de apa.
Va sfatuiesc sa amanati reparatiile, cel putin pana cand primiti ok-ul din partea companiei de asigurari. Exista posibilitatea ca inspectorul constatator sa fie nevoit sa faca mai multe drumuri (este nevoie ca tavanul sa fie uscat in totalitatea), iar orice fel de reparatie (modificare a zonei in cauza) va atrage riscul de diminuare a sumei platite cu titlu de despagubire.

nea_pandele a scris:

Deja am contactat asuguratorul (aveam o asigurare facultativa dar nu era pt chirias ci doar pt proprietar).

Alte discuții în legătură

Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Stricaciuni provocate de instalatia mea la vecinul de jos Ioan-Pavel Ioan-Pavel La începutul lunii Ianuarie a.c., în bucătărie, îmbinarea dintre țeava de apă caldă și apometru s-a slăbit și presupun că a picurat ... (vezi toată discuția)
Cine plateste revizia/verificarea instalatie gaz, reparatie teava gaz defacta si instalare detector gaz/fum , pentru un imobil care este inchiriat ,dar fara contract de inchiriere? mihaela paula mihaela paula Cine plateste revizia/verificarea instalatie gaz(este o verificare facuta la 2 ani,sumele reprezentand contravaloarea serviciilor apar pe o factura viitoare ... (vezi toată discuția)