avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriașul meu l-a inundat pe chiriașul vecinului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriașul meu l-a inundat pe chiriașul vecinului de dedesubt. Cine pe cine despăgubește?

@@@ nu stiu daca este sectiunea potrivita. Rog un moderator sa il mute in ce sectiune este necesar. Multumesc!@@@

Chiriasul meu a inundat pe cel care sta in chirie sub el. Cauza:Furtun iesit la masina de spalat.

Cine pe cine despagubeste? 1)chiriasul meu pe proprietarul de sub 2)eu pe proprietarul de sub ... Eu/chiriasul pe chiriasul de sub....???
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 15:24, 4 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal dv detineti pbligatia sa acoperiti prejudiciile generate
Modalitatea de solutionare intre dv si locatar va intereseaza strict
Ceea ce a fost bine expus de @ynocentta ar trebui sa produca la proprietari un reflex.
Acestia au tot interesul ca la inchiriere, in contract, sa mentioneze obligatia chiriasilor de a subscrie o asigurare de habitare a locuintei ocupate.
Se va cere chiriasilor, anual sau bi-anual (in functie de termenii politelor), copie dupa polita de asigurare.
proprietarul plateste reparatie si apoi sunt 2 posibilitati: furtunul a sarit sin neglijenta chiriasului ca nu a fost bine fixat si trebuie sa plateasca reparatia, sau instalatia de racordare a masinii a cedat si atunci chiriasul nu are nici o vina si nu plateste. In contract ar trebui prevazut in mod expres cand apare o defectiune cine si ce plateste: din uzura normala proprietarul, din neglijenta si proasta exploatare chiriasul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Stricaciuni provocate de instalatia mea la vecinul de jos Ioan-Pavel Ioan-Pavel La începutul lunii Ianuarie a.c., în bucătărie, îmbinarea dintre țeava de apă caldă și apometru s-a slăbit și presupun că a picurat ... (vezi toată discuția)
Cine plateste revizia/verificarea instalatie gaz, reparatie teava gaz defacta si instalare detector gaz/fum , pentru un imobil care este inchiriat ,dar fara contract de inchiriere? mihaela paula mihaela paula Cine plateste revizia/verificarea instalatie gaz(este o verificare facuta la 2 ani,sumele reprezentand contravaloarea serviciilor apar pe o factura viitoare ... (vezi toată discuția)