avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se inregistreaza - la judecatorie ? - noul statut ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se inregistreaza - la judecatorie ? - noul statut al asociatiei de proprietari ?

La deschiderea contului asociatiei la BCR ( mutarea lui de la CEC Bank) a fost solicitat noul statut al asociatiei.
Am facut adunare generala, in care cei prezenti au semnat acordul nominal si s-a hotarat ca celor ce au lipsit sa li se aduca la cunostinta - de fapt acest nou statut a fost afisat si la avizierul asociatiei - urmand a semna ulterior acest acord.
Pana acum totul a fost OK.
La depunerea acestui document la baca, aceasta a solicitat inregistrarea lui la judecatoria sectorului, sugerand ca acest lucru se poate face si online.
Mentionez ca asociatia a fost infiintata in 1999 si a dobandit personalitate juridica conform OUG 44/1998, prin inregistrarea la Administratia Finantelor Publice sector 2 sub B-11/11.11.1999.
mai este necesara inregistrarea acestui act, si daca da unde ?

Cu stima,
Administrator
As. Prop. Bl. 1 TITAN

Cel mai recent răspuns: stanciu4444 , utilizator 11:27, 1 Decembrie 2019
Buna ziua,
ART. 21 din legea 196/2018
(1) Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere, in cadrul adunarii generale a asociatiei de proprietari este necesar acordul a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor din condominiu.
(2) Modificarile si/sau completarile trebuie sa fie motivate si aprobate prin hotarare a adunarii generale a asociatiei de proprietari intr-o sedinta convocata si desfasurata cu respectarea prevederilor statutului asociatiei de proprietari si ale prezentei legi.
(3) Orice modificare sau completare a statutului sau a acordului de asociere se inregistreaza la judecatoria care a emis incheierea judecatoreasca de infiintare, fara alte formalitati.
(4) Modificarile si/sau completarile aduse statutului sau acordului de asociere fara respectarea prevederilor alin. (3) nu sunt opozabile fata de proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari sau fata de terti.
ART. 104
(1) In termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi, asociatiile de locatari din condominiile ale caror unitati de proprietate individuala au fost dobandite in proprietate in conditiile legii si care nu au fost reorganizate in asociatii de proprietari au obligatia sa se reorganizeze in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(2) Asociatiile de proprietari infiintate anterior intrarii in vigoare a prezentei legi isi pastreaza statutul juridic obtinut la data infiintarii acestora, dar se vor organiza si vor functiona in conformitate cu prevederile prezentei legi.
Mergeti la judecatoria sectorului de care apartine cartierul ( cred ca judecatoria sector 3) si discutati cu dumnealor, cred ca gasiti pe cineva la registratura sa va ajute.
Ar fi bine sa fiti insotit de presedinte, el este reprezentantul legal al asociatiei.
Multumesc pt raspuns, dar:
1. Noi am dobandit personalitate juridica prin administratia finantelor publice, sector 2 ( pe vrmea aceea asa se proceda);
2. In 2003 judectoria sector 2, careia ne-am adresat intru-cat APANOVA nu ne recunostea ca persoana juridica, a raspuns ca din actele ce le detinem suntem infiintati si recunoscuti ca persoana juridica, drept care nu avem de ce sa ne adresa lor (Cererea respinsa ca fiind lipsita de interes)
Pana la urma APANOA a inteles, dar, ca in Caragiale, eu cui ma adresez dom'le ? - pentru inregistrarea statutului actualizat.
Sfatul dvs e bun, dar cred ca primul drum il vom face la Primaria de sector - relatii cu Asociatile de Proprietari
din 2008,asociatiile trebuiau sa se organizeze conf .L 230/2007.
Ca să fiți persoana juridică trebuie sa aveti o incheiere de la judecatorie si CIF
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Ati mers la Judecatorie cu Statutul?

merci frumos

Alte discuții în legătură

Buna ziua asociatia de proprietari a depus in luna noiembrie ... eugarizan eugarizan Buna ziua Asociatia de proprietari a depus in luna noiembrie 2022 pentru actualizare la judecatorie in conformitate cu noua lege , 196/2018 De la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua de putin timp sunt presedintele unei asociatii de proprietari, ... CatalinTudorache CatalinTudorache Buna ziua De putin timp sunt presedintele unei Asociatii de Proprietari, Asociatie care functioneaza in baza legii 196/2018. Am o neclaritate in ceea ce ... (vezi toată discuția)