avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Casa de marcat

Buna dimineata.
In cazul in care inchiriez 2 camera in sistem turistic, camerele facand parte din proprietatea mea personala, si platesc impozite la norma de venit, am obligatia de a avea casa de marcat?

Va doresc sa aveti o zi buna.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 11:30, 30 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Se pare ca aveti obligatia, mai jos speta ANAF.


Speta publicata la data 16.08.2017

Referitor la: Alte materii
Domeniu: Aparate de marcat electronice fiscale (AMEF)
Subdomeniu: Diverse
Scurta descriere: Inchiriere camere in scop turistic

Intrebare : Persoanele fizice care inchiriaza in scop turistic camere situate in locuintele proprietate personala au obligatia utilizarii caselor de marcat?

Raspuns : Conform ordonantei de urgenta care reglementeaza utilizarea caselor de marcat, operatorii economici, adica persoanele fizice si juridice, asociatiile familiale, precum si orice alte entitati cu exceptia institutiilor publice, care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Persoanele fizice care inchiriaza in scop turistic camere situate in locuintele proprietate personala nu sunt prevazute la exceptiile reglementate de ordonanta de urgenta care reglementeaza utilizarea caselor de marcat, asa incat aceste persoane au obligatia utilizarii caselor de marcat pentru sumele incasate din aceste chirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat si factura pentru inchiriere cameră în scop turistic? CapyBara CapyBara Bună ziua! Închiriez un apartament cu 1 cameră în scop turistic și as vrea sa știu dacă în calitate de persoana fizica neinregistrata la registrul ... (vezi toată discuția)
Facturi emise catre persoane fizice invatacel invatacel Buna ziua. Am o intrebare la dvs. Eu inchiriez garsoniere in regim hotelier si am multi clienti (majoritatea) persoane fizice. Pana acum am emis pt fiecare ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat Ganoderma13 Ganoderma13 Am un PFA , cod CAEN 9604 (activitati intretinere corporala). De la infiintare eliberez chitante si nu bon fiscal, contabila imi spune ca nu e obligatorie casa ... (vezi toată discuția)