avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Garsoniera abandonata in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Garsoniera abandonata in bloc

Buna seara,

Va rog sa ma sfatuiti cum as putea proceda sa intru in posesia unei garsoniere in care proprietarul (vecin pe acelasi hol cu mine), numai locuieste de 20 ani. Are probleme psihice si aduna tot felul de gunoaie, pe care le depziteaza in casa, iar dansul prefera sa locuiasca pe strazi.


Nimeni nu l-a mai vazut de cativa ani. As dori sa stiu daca exista o cale legala prin care pot intra in posesia garsonierei si sa o pot renova.
Datoriile la intretinere sunt de 4000 ron. Nu are bransament la curent sau gaz.

Administratora mi-a comunicat ca are un fiu, insa nu stie unde locuieste si nu are cum sa ia legatura cu el.

Acum cativa ani primaria a golit garsoniera de gunoi si asa a ramas. Cazul a ajuns si in presa: [ link extern ]

Multumesc.






Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:23, 31 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este un singur mod. Act de vanzare-cumparare.
Daca proprietarul chiar are probleme medicale atestate asa cum ati spus se complica lucrurile. In acest caz este bine sa vorbiti cu un notar sau un avocat care stie in ce conditii puteti cumpara garsoniera de la o persoana ... cu probleme.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rezolvarea ar putea pleca de la as. proprietari. Trebuie luata o decizie a com. ex. iar presedintele dvs. sa notifice primaria locala. Sigur, nu o sa fie usor. Trebuie demonstrat ca proprietarul nu-si indeplineste obligatiile de proprietar, mentionati masurile luate de catre asociatie pana acum si nu in ultimul rand, trebuie gasit cumva fiul proprietarului.
Daca aceste actiuni se fac prin primarie, este posibil ca spatiul sa treaca in proprietatea statului (reprezentant legal Consiliul Local), astfel ca locuinta poate fi inchiriata, conform procedurilor legale.
Ei, in aceste conditii o sa fie destul de dificil ca dvs. sa intrati in posesia locuintei despre care vorbiti, dar nu imposibil... , adica, sa va luati angajamentul achitarii tuturor debitelor catre as. prop., efectuarea reparatiilor capitale, etc.
Mult succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal,puteti intra in posesia spatiului cu destinatia de locuinta numai in baza unui document legal de achizitie
Atat timp cat proprietarul traieste indiferent unde,nu puteti ridica pretentii impotriva bunurilor acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strângători de gunoaie/ "hoarders" cristinahogye cristinahogye Ce măsuri se pot lua împotriva unei persoane \"hoarder\" ( strângătoare de gunoaie) care locuiește într-un apartament, proprietate privată, problema ... (vezi toată discuția)
Intrare abuziva intr-o locuinta si nu isi platesc intretinerea marina_karina1957 marina_karina1957 la data cind s-a refacut bransamentul si contractul la apa nova As de proprietari a hotarit; cei ce au intrat in locuinte abuziv sa nu fie bransati.mentionez ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna a fi in posesie? serg2001 serg2001 Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager. Prima ... (vezi toată discuția)