avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar pe A3
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar pe A3

Am primit acasa , ca in 1.06.2019, undeva pe la orele 22:40 pe A3 , as fi fost surprins cu viteza peste limita legala. In prima faza au trimis acasa proprietarului auto surprins cu presupusa viteza, o adresa prin care ii cere detalii legate de sofer.
Intrebarile mele ar fi :
Se poate aplica sanctiune pentru acest tip de speta ?
Este posibil sa atac in instanta Procesul Verbal si sa castig ?
Instiintarea politiei vine la 2 luni de la data presupusei incalcari de restrictie rutiera.
Mai are temei ?
Nu ar fi trebuit sa fiu oprit in momentul in care se presupune ca am fost inregistrat cu viteza mai mare decat maximul pe acel tronson de drum ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:20, 31 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da.
2. Da, daca aveti temei legal, in comparatie cu cerintele de constatere ale unei contraventii cf. OG2/2001 si in comparatie cu cerintele codului rutier OUG195/2002 si HG1391/2006.
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
3. Da, art. 25 alin 2 din OG2/2001.
4. Nu e obligatoriu. Ati fost identificat ulterior, datorita declaratiei proprietarului masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 121/1 respectiv 101/2 din oug 195/2002 sunt abrogate? v_razvy v_razvy Buna ziua.Am fost sanctionat pentru depasirea vitezei intr-o localitate din Arges.In PV, agentul a completat la incadrarea faptei: art.121/1 din RAOUG ... (vezi toată discuția)
Puncte auto catalinamirela catalinamirela Buna ziua! In urma cu 17 zile mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasire pe linie continua. Am depus contestetie deoarece singura iesire din ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contravenție completat ilizibil. care sunt costurile contestației, și ce șanse de câștig credeți că am? Paul787 Paul787 Buna seara.In decursul zilei de 12 10 2018,am primit o amendă rutieră de aprox 145 ron.Contraventia se refera la faptul că eu,în orașul Cazanesti ... (vezi toată discuția)