In cursul zilei de azi mi-am pierdut portofelul (certificat de nastere, buletin, permis de conducere, bani). In portofel nu aveam vre-un numar de contact mai personal prin care se poate lua legatura cu mine, doar vre-o 2-3 carti de vizita aruncate in el.
Problema este ca intamplarea a avut loc in hypermarketul Auchan si nu cred ca mai exista vre-o sansa de gasire a actelor.
Eu sunt nascut in Jud. Brasov (oras Brasov) si cu domiciliul in Bucuresti din 2004.
Am fost asta seara la Sectia 11 Politie (Mall Vitan) pentru a afla ceva informatii. Cei de acolo nu au reusit sa-mi spuna prea multe pentru ca nu cunosteau procedurile (fiind si ora tarzie - 23:00). Mi-au dat un numar de telefon de la Evidenta Populatiei insa nu stiu sigur daca pot afla mai multe informatii despre cum imi pot reface actele (incepand cu certificatul de nastere).
Intrebarile mele sunt:
1. Imi pot reface certificatul de nastere fara a face un drum pana la Primaria Brasov?
2. Cand voi merge la Pipera pentru a reface permisul, mai exact de ce acte am nevoie?
3. Pot face rost de o dovada, dupa ce am completat ceva in scris pe propria raspundere, ca mi-am pierdut actele?
4. I-am intrebat pe cei de la sectie ce fac in cazul in care ma opreste cineva de la circulatie si mi-au spus sa le zic ca am fost la ora/data respectiva si i-am anuntat ca mi-am pierdut actele, si sa verifice daca e cazul. Credeti ca ma poate ajuta ceva cu asta? Sau o sa ma ia la misto si o sa-mi traga o amenda?
5. Am insistat la sectie sa fac o declaratie pe propria raspundere, primind astfel ceva la mana cu care sa dovedesc ca nu am actele, dar m-au indrumat catre numarul de telefon catre Evidenta Populatiei. Imi puteti spune mai exact care sunt drepturile mele in acest caz?
Sincer nu vreau ca in prag de sarbatori sa ma apuce alergatul pana la Brasov si inapoi + alte drumuri prin Bucuresti dupa refacere buletin si permis.
Deci mai intai trebuie sa-mi fac certificatul de nastere, apoi buletinul si apoi permisul?
Eu momentan am copii xerox dupa certificatul de nastere si buletin. Ma pot ajuta aceste copii cand voi merge la Pipera pentru permis?
Cu toate acestea sper din tot sufletul sa ma sune cineva sau sa merg la Sectia 13/11 Politie sa-mi ridic portofelul.
Mentionez ca daca cineva gaseste acte pe numele Olteanu Alexandru-Olivian sa sune la numarul de telefon 0769 301 917, aprecierea fiind pe masura.
1 da adresati-va servicului de stare civila din cadrul primariei unde aveti domiciliul actual costa in jur de 110 ron dureaza 2-3 saptamani
2 de aceleasi acte ca la schimbarea permisului
3 nu aveti nevoie de dovada , dar numai decat trebuie sa faceti un drum si pana la evidenta populatiei
4 daca sunteti oprit faceti asa cum spus de la politie , ei pot verifica daca dvs le aveti pierdute
da acesta este traseul actelor certificat -c.i.-permis
Referitor la intrebarea 4. Tocmai ca eu nu am lasat acolo nici o dovada scrisa precum ca mi-am pierdut actele, doar verbala, acum sincer sa fiu nu stiu daca cei de la rutiera pot verifica daca eu am avut vre-o conversatie cu seful de post. (Acesta fiind/nefiind la post cand se face verificarea)