avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunici si sot decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunici si sot decedat

Buna ziua. O prietena are urmatoarea problema:
Acum 21 ani ia decedat sotul, in urma casatoriei rezultand un copil. Doamna respectiva nu s-a mai recasatorit, si a ramas in locuinta socrilor., locuind impreuna cu socrii si fratele sotului. Acum 5 ani, au decedat si ambii bunici, in casa locuind ea si cumnatul. Acesta, a cunoscut acum 2 luni o tipa, si de atunci vrea sa o dea afara din casa. Mentionez ca, toate veniturile obtinute de doamna au fost folosite pt intretinerea si reabilitarea casei, si nu s-a facut succesiune nici dupa sot, nici dupa bunici. Intrebarea este: doamna si copilul acesteia nu are nici un dreptla acel imobil, macar ca parte dupa sotul decedat? Poate deschide ea succesiunea? ,
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:20, 31 Iulie 2019
Pe socri ii vor moșteni doar cumnatul si copilul doamnei.
Doamna este noră și nu are niciun drept.
La succesiunea sotului are dreptul la 1/4., în calitate de soție supraviețuitoare. Dacă au avut bunuri comune în timpul căsătoriei sau soțul a avut in proprietate bunuri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie ... Krystinabaltaretu Krystinabaltaretu Bună seara!Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie dacă se poate. Din prima căsătorie a socrului meu a rezultat sotul meu(unicul fiu).La vârsta ... (vezi toată discuția)
Calcul cota succesiune Annamaria950301 Annamaria950301 Buna ziua, in 2019 mama mea a decedat iar in ianuarie a.c si tatal meu. Mama a avut un fiu din prima casatorie, care si el a decedat in 2017 (fratele are si o ... (vezi toată discuția)
Succesiune aditu_smile aditu_smile buna ziua!tatal sotului meu a decedat in 2003,de atunci nu s-a facut succesiunea nici pana in prezent.mama s-a recasatorit la nici o saptamana de la ... (vezi toată discuția)