Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca un functionar public angajat in cadrul unei primarii poate primi ajutor de deces de la aceasta primarie in caz de deces al sotului persoanei in cauza? Va multumesc anticipat!
Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ
art. 426 Drepturi ale membrilor familiei funcționarului public, în situația decesului acestuia
(1) În caz de deces al funcționarului public, membrii familiei care au, potrivit legii, dreptul la pensie de urmaș primesc pe o perioadă de 3 luni echivalentul salariului de bază din ultima lună de activitate a funcționarului public decedat.
(2) În cazul în care decizia pentru pensia de urmaș nu a fost emisă din vina autorității sau a instituției publice în termen de 3 luni de la data decesului, aceasta va achita în continuare drepturile prevăzute la alin. (1) până la emiterea deciziei pentru pensia de urmaș.
Buna ziua! Va multumesc. insa eu intrebam de ajutorul de deces/de inmormantare pt decesul sotului functionarului public, care nu stiu daca se acorda de primarie sau de casa de pensii