avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de deces

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, daca un functionar public angajat in cadrul unei primarii poate primi ajutor de deces de la aceasta primarie in caz de deces al sotului persoanei in cauza? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
AlbertCaf, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 31 Iulie 2019
Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ

art. 426 Drepturi ale membrilor familiei funcționarului public, în situația decesului acestuia

(1) În caz de deces al funcționarului public, membrii familiei care au, potrivit legii, dreptul la pensie de urmaș primesc pe o perioadă de 3 luni echivalentul salariului de bază din ultima lună de activitate a funcționarului public decedat.

(2) În cazul în care decizia pentru pensia de urmaș nu a fost emisă din vina autorității sau a instituției publice în termen de 3 luni de la data decesului, aceasta va achita în continuare drepturile prevăzute la alin. (1) până la emiterea deciziei pentru pensia de urmaș.

In speta, nu beneficiaza de ajutor de deces.
Buna ziua! Va multumesc. insa eu intrebam de ajutorul de deces/de inmormantare pt decesul sotului functionarului public, care nu stiu daca se acorda de primarie sau de casa de pensii
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
AlbertCaf, utilizator
Ajutorul de deces este acordat, in baza Legii 263/2010, si este platit de casa teritorială de pensii.
Detalii : [ link extern ]

Ajutorul de inmormantare acordat de catre un angajator nu se acorda in sectorul bugetar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul dintre salariați a avut calculat salariul mai mic fata ... Șef ec Șef ec Unul dintre salariați a avut calculat salariul mai mic fata de cel datorat cf.legii Cum se procedează pentru a-i restitui diferențele salariale? Pentru ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare functionar pulic dorub dorub Buna ziua, am o intrebare. La decesul unui functionar public, conform art. 40 din Legea 188/1999 este precizat ca..... (1) În caz de deces al funcţionarului ... (vezi toată discuția)
Pot cere ajutor de inmormantare / deces daca decedatul nu avea pensie si a trecut un an de la deces? Morokei Morokei Buna, Dupa cum spune si titlul, ma intereseaza daca se poate cere ajutor de inmormantare / deces daca decedatul nu avea pensie si a trecut mai mult de un an ... (vezi toată discuția)