Buna ziua !
Cum pot afla cum a calculat ANAF dobanda pe care trebuie sa o primesc, aferentă taxei auto?
Am plătit în anul 2012 7700 lei.
Am castigat in instanta restituirea taxei auto.
Am primit 1 transa de 1724 lei.
Am primit 1 transa de 1709 lei.
A fost suspendată restituirea.
Am primit 1 transa de 4650 lei.
După cum reiese din calcule, am primit o dobanda de 383 lei. Din toți cunoscuții mei, eu am primit cel mai puțin.
Cand am întrebat la ANAF de ce este asa mică dobanda, mi s-a raspuns ca asa a stabilit instanta. Dacă i-am rugat să-mi comunice modul de calcul al dobânzii, nu au vrut, au spus că modul de calcul se da doar la firme.
Intrebarea 1: cum pot eu afla modul de calcul al dobânzi?
Intrebarea 2: se poate ca instanta sa fi stabilit un nivel atât de mic al dobânzii? Hotărârea judecătorească nu o mai am, ca as fi menționat ce scrie in ea.
Mentionez ca cel de la ANAF, aceeași persoană, mi-a comunicat o dată că am dobanda 600 lei, apoi, în altă zi, mi-a comunicat doar sumele virate.
Va multumesc anticipat !
dobânda ce vi se datorează este cea stabilită de instanță și poate fi legală sau fiscală, verificați sentința.
ANAF are obligația să comunice tuturor contribuabililor (inclusiv) procesul-verbal/decizia privind calculul dobânzilor, care indică și procentele aplicate.
faceți o cerere scrisă prin care solicitați comunicarea acestor acte.
din practică vă spun că, indiferent ce a decis instanța, ANAF calculează 0.02% zi/întârziere.
Dobanda legala
ovipol
am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care Administratia Financiara era obligata la restituirea taxei auto. in hotarare s-a ... (vezi toată discuția)