avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor suplimentar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor suplimentar

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de dezbaterea succesiunii.
Dupa decesul tatalui meu la cateva luni am inceput sa strang documetele pentru dezbaterea succesiuni. Am descoperit o inarverteta in acte si a trebuit sa deschid un litigiu cu primaria. Avocatul m-a sfatuit ca e mai comod sa deschida litigiu mama mea si nu toti mostenitorii (eu si sora mea) si ne-a trimis la un notar, daca suntem de acord, sa renuntam la mostenire in favoarea mamei. Am fost de acord si la notar am semnat o declaratie de neacceptare, iar mama a primit un Certificat de calitate de mostenitor, care stabileste numarul si calitatea mosternitorilor.
Subliniez ca acest certificat a fost incheiat la mai putin doi ani de la moartea tatalui meu.
Au trecut de atunci 4 ani....
Intrebarea este: nu s-a dezbatut , cred masa succesorala, practic mama nu este unic proprietar. Trebuie sa mai facem ceva la notar? O anexa?
Daca da .....avand in vedere ca au trecut 4 ani , dar mama are un certificat de calitate de mostenitor mai plateste impozit de 1% din masa succesorala?
Multumesc si astept cu interes!
Trebuie sa dezbateti propriu zis succesiunea la acelasi notar si sa obtineti un certificat de moștenitor.
Certificatul de calitate de moștenitor nu este act de proprietate.
Si da, mama, ca moștenitor va trebui să achite și impozitul de 1%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ady .lucia ady .lucia tatal decedat in urma cu 1 an mama nu vrea succesiunea la mijloc sint : 1 ap. 3 camere un ap. 1 cam. si 3 ha teren agricol nu doreste decit succesiune pe ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)