Bună ziua,
De curând m-am angajat la o firmă, cu perioada de probă de 90 zile. În această perioadă, din motive impuse de sănătate și de medic, am avut medical. Fiind un loc de munca care necesita vorbit la telefon și având probleme cu vocea, nu aveam cum sa muncesc.
Acum am primit o notificare prin care mi se comunica faptul că nu doresc prelungirea ctr. fără a specifica motivul
Verbal mi s-a spus că, datorita faptului ca nu mi-am atins targhetul și că am avut medicale, numai doresc continuarea.
Menționez faptul că acest angajator, în ultimul timp, ne-a forțat să ne luăm concediu fără plată, deși era din vina firmei.
Întrebarea mea este :are voie să facă acest lucru, să-ți ceară demisia invocând acest motiv?
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
3. In speta, lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii c.i.m.,dupa care veti actiona in consecinta.
Demisie
Coriina111
Daca am semnat contractul de .munca și după o luna ma m îmbolnăvit și sunt internata..ei au dreptul să mă pună sa semnez demisă fara a mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Concediu medical
angelasu
buna ziua!am avut un accident de masina in afara locului de munca si sunt in concediu medical de 5 luni ,pe 5 februarie fac 6 lunii si nu imi mai pot prelungii ... (vezi toată discuția)