Stra-stră bunica mea a fost naționalizată de comuniști în 1950. Ea a avut ai multe moșii si imobile naționalizate de comuniști prin 1945, 1949, 1950. De aceste imobile tatăl meu și unchiul meu nu au știu. Aceste imobile au fost revendicate abuziv de către strănepotul de frate al stră-stră bunicii mele , care a mințit primarii , că stră-stră bunica mea nu mai are descendenți, Acest stră-nepot de frate a murit, dar are o soție si o fiică, care trăiește în străinătate. Pot da în judecată pe soție și pe fiică, și să dovedesc că au tatăl ei a cerut ilegal revendicarea caselor și terenurilor naționalizate de la stră-stră bunica mea? Se mai poate face ceva, ținând cont că tatăl meu nu le-a cerut în 2001, neștiind de aceste imobile ?
Greu de crezut că mai puteti face ceva după aproape 20 de ani.O eventuală faptă penală s a prescris probabil in civil e greu de spus fără a cunoaște mai multe amănunte.Mergeti cu actele la un av pt o consultație dar nu cred ca dvs cunoașteți toate amănuntele,daca au fost restituite în natura sau primite despăgubiri,cum au fost formulate notificarile etc.Faptul că tatăl dvs nu a formulat notificare a făcut practic ca cealaltă parte sa culeagă și partea ce se cuvenea tatălui dvs .După 20 de ani se prescrie și o crimă dar o poveste de acest gen...
Pai nu este poveste, este adevar. Tatal meu a revendicat doar proprietatile mamei sale, tatalui sau, ale bunicului sau matern, nu si pe cele ale stra-stra bunicii mele, al carei nume nici nu il stia, ( Il stia decat pe al sotului ei). Acea doamna nationalizata a fost stra-stra bunica mea. Ea a mai avut frati, dar numai unul din frati a avut copii, si aceia au avut copii la randul lor, deci erau stranepoti de frate ai stra-stra bunicii mele. Si unul din acesti stra-stra nepoti de frate a cerut averea si a revendicat-o in natura. El este mort. Mai traieste doar sotia lui si cu o fiica, asa ceva. Problema este ca daca tatal meu nu facut notificare in 2001, nu stiu ce se mai poate face acum.
Cum nimic? Nu pot arata la instanta de judecata ca stranepotul de frate al stra-stra bunicii mele ( care este decedat) a ascuns faptul ca aceasta a avut descendenti ? Si ca rudele lui beneficiaza de minciuna lui ?
V am explicat o eventuală faptă penală s-a prescris de mult iar în civil trebuiau respectate niste termene care au expirat în urma cu 17 ani.Nu avea obligatie sa treaca in notificare ca exista alți moștenitori,putea chiar să beneficieze de cotele celorlalțidatorita faptului că ceilalți nu au formulat notificarea în termen.Vanati potcoave de cai morti din pacate, sunt persoane care începând cu anii 2000 au făcut demersuri peste demersuri au depus notificări,dosare cu acte,expertize ,petiții și încă stau cu dosarele nesolutionate.Au expirat termene peste termene pt dosarele nesolutionate de primării sau de ANRP .Din pacate pt dvs ati stat aproape 2 decenii fără să faceti nimic ,dvs sau părinții dvs.Pt linistea dvs mergeți cu actele la un av pt o consultație...