avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Condiții după divorț și partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Condiții după divorț și partaj

Buna ziua,
In urma divorțului am părăsit căminul conjugal la care am drepturi egale cu fostul soț. Deocamdată nu am făcut Partajul, iar fostul soț între timp și-a refăcut viața, si trăiește in concubinaj cu partenera sa in casa noastră.
Întrebarea mea este : are dreptul sa o aducă sa locuiască in casa noastră atâta timp cât Partajul nu a fost făcut ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:37, 2 August 2019
Da si el are dreptul la jumatate din casa. SI DVS va puteti stabili domiciliul cu noul partener in casa comuna

Iulia1294 a scris:

Buna ziua,
In urma divorțului am părăsit căminul conjugal la care am drepturi egale cu fostul soț. Deocamdată nu am făcut Partajul, iar fostul soț între timp și-a refăcut viața, si trăiește in concubinaj cu partenera sa in casa noastră.
Întrebarea mea este : are dreptul sa o aducă sa locuiască in casa noastră atâta timp cât Partajul nu a fost făcut ?

Buna ziua,
ar fi indicat sa faceti partajul, pentru a evita anumite complicatii ulterior.
Aveti dreptate: din punct de vedere legal, avand in vedere ca sunteti coproprietar al apartamentului, ar trebui sa va exprimati acordul pentru ca o alta persoana sa locuiasca in propriul apartament.
Aveti posibilitatea, daca tot doriti sa va implicati, ca sa-i trimiteti o notificare oficiala fostului sot, prin care sa va exprimati dezacordul ca acea persoana sa locuiasca in locuinta comuna pana la solutionarea partajului.
Sta acolo cu acordul lui, iar dvs nu locuiti acolo, nu o sa aveti ce face in aceasta privinta, faceti partajul. Cereti sa i se atribuie si sa va dea sulta.
Incerceti s amergeti la mediator , poate ajungeti la un acord, sa vindeti impreuna casa, asa v-ar costa mult mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua deţin 1/2 dintr-un apartament cu 3 camere, 1/2 fiind ... banciu_h banciu_h Bună ziua Deţin 1/2 dintr-un apartament cu 3 camere, 1/2 fiind în proprietatea fostei soţii. Am părăsit căminul conjugal în 2015. Imediat, mi-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma unui divort la notar sammy44 sammy44 Daca divortul s-a facut la notar si copiii minori sunt in custodie comuna, fostii soti declarand ca vor locui in continuare la aceasi adresa, fapt care se si ... (vezi toată discuția)