avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua Deţin 1/2 dintr-un apartament cu 3 camere, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua Deţin 1/2 dintr-un apartament cu 3 camere, 1/2 fiind ...

Bună ziua

Deţin 1/2 dintr-un apartament cu 3 camere, 1/2 fiind în proprietatea fostei soţii.
Am părăsit căminul conjugal în 2015. Imediat, mi-a fost restricţionat accesul atât în apartament cât şi în bloc,
prin sustragerea cheilor/card şi schimbarea butucului broaştei uşii.
Am locuit 2 ani cu chirie şi după am divorţat fără partaj.
Întrebare: Cum şi ce trebuie să fac să scap din această situaţie în care sunt proprietar dar nu pot beneficia de proprietate?
Impozitul l-am plătit la timp.
Mai nou am aflat că fosta soţie a început să renoveze.
Intrebare: Nu ar fi corect şi legal să aibă încuviinţarea mea ca şi coproprietar?
Au trecut 8 ani. Sunt îndreptăţit să solicit şi despăgubiri?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 18:30, 29 Decembrie 2023
Trebuie sa faceti partajul , unul dintre d-voasta poate ramane in apartament si va plati o sulta celuilalt in functie de valoarea apartamentului sau il vindeti si impartiti banii . Nu aveti ce despagubiri sa cereti , este vina d-voastra ca nu ati cerut partajul atata timp .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiții după divorț și partaj Iulia1294 Iulia1294 Buna ziua, In urma divorțului am părăsit căminul conjugal la care am drepturi egale cu fostul soț. Deocamdată nu am făcut Partajul, iar fostul soț ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a încuiat sufrageria și a părăsit locuința comună. am dreptul să schimb butucul ușii fără să îi dau și lui o cheie? aura19731991 aura19731991 Buna seara.am divortat de 2 ani.dar nu am partajul facut.locuiesc cu baiatul meu in casa.baiatul e cu handicap accentuat.sotul meu a parasit locuinta comuna de ... (vezi toată discuția)