avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare,intabulare noua?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare,intabulare noua?

Buna ziua!Deci am moștenit un terenuri și sora mea și sapt viitoare trebuie sa mergem la notar sa semnam pt dezmembrarea a celui teren in doua loturi!Am cadastru făcut etc ce acte au mai fost de făcut!Intrebarea mea ar fi după semnatul la dezmembrare mai trebuie făcută intabulare noua pentru a primit actul de proprietate sau e valabil ce a fost făcut de cadastrist pentru dezmbrare acum?Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:58, 2 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezmembrarea nu este act de proprietate.
O dată se intabuleaza actul de dezmembrare, adică cele 2 loturi rezultate in urma separarii, dupa care trebuie să încheiati un act de partaj.
La partaj, va luati fiecare lotul astfel cum v-ati inteles și se face din nou o intabulare pentru fiecare.
Actul de partaj e actul dvs final de proprietate, în baza căruia fiecare va fi proprietar unic și exclusiv pe bucata sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un teren și vreau să vând o parte din el. când se face împărțirea lui, înainte sau după vânzare, și unde trebuie să mă adresez pentru asta? Nesemnificativ Nesemnificativ Am un teren si vreau sa vand o parte din el si sa pastrez cealalta parte. Trebuie intai sa impart terenul in doua loturi inainte de al vinde sau se poate face ... (vezi toată discuția)
Drum servitute topdra topdra Buna ziua, As vrea sa va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu un drum de servitute. Am cumparat in 2003 impreuna cu un prieten un teren de 700mp, dupa care ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)