avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... indeplinire mandat , abuz de incredere , abandon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

indeplinire mandat , abuz de incredere , abandon

AVEM SI NOI O PROBLEMA MAJORA SI RUGAM SA AJUTATI .
BUNICA NOASTRA A DAT UN MANDAT DE A VINDE UN TEREN DAR ACESTA SI-A INSUSIT BANII SI NU MAI VREA SA RESTITUIE NIMIC
AM FACUT O PLANGERE PENALA LA PARCHET SI A FOST INCADRAT PT ABUZ DE INCREDERE , DAR NU STIM DACA O SA SE REZOLVE SITUATIA , DEOARECE INDIVIDUL SI-A TRECUT BUNURILE PE NUMELE COPIILOR SI NU STIM DACA PUTEM RECUPERA CEVA DIN SUMA DATORATA SAU CUM AM PUTEA FACE CEVA ...?
SUNTEM PE FOND CU PARATUL (FIUL BUNICII , UNCHIUL NOSTRU ) , DAR LA SUMA DATORATA DE PARAT SE INPUNE O TAXA DE TIMBRU FF MARE DATORITA SUMEI .
ACEST INDIVID , RADU MIHAI A ABUZAT DE INCREDEREA MAMEI SALE IN VARSTA DE 86 DE ANI SI A PACALIT-O SA II DEA UN MANDAT PRIN CARE ERA INPUTERNICIT SA VANDA A CEST TEREN (MARE GRESEALA ) , IAR DUPA CE SA VAZUT CU BANII A INCEPUT SA PLECE IN EXCURSII SI VACANTE PE BANII BUNICII , CARE SARACA ASTEPTA CA ACESTA SA O AJUTE CU SUMA 200 000 MII EURO SA ISI DUCA BATRANETIILE DECENT.
VA RUGAM SA NE SFATUITI DACA PUTETI , CE PUTEM FACE IN ACEASTA SITUATIE...
MUNTUMIM ANTICIPAT :(
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:44, 27 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Nu aveti altceva de facut, decat sa probati in instanta insusirea sumei ( acte, martori, etc. ). Suma foarte mare pentru taxa de timbru, o recuperati de la inculpat in urma hotararii judecatoresti, ramase definitive. Nu este usor, fapt pentru care va sfatuiesc sa va angajati neaparat un avocat. Din ce ne prezentati dumneavoastra, aceste nu sunt probleme ce se pot rezolva online . Imi pare rau ca se intampla asa ceva , dar asta este !
Cu stima !
@george 123, buna ziua. Scrierea cu majuscule este contrara regulamentului acestui forum . Utilizati va rog litere mici.

Ati procedat corect depunand plangere. Intr-adevar , este un abuz de incredere. Bunica va trebui sa-si recupereze prejudiciul, presupun ca s-a constituit parte civila in proces. Va fi poate un proces mai lung , mai anevoios, insa , asa cu m cred, veti avea castig de cauza. Presupun deasemenea ca aveti si un avocat care se ocupa de caz. Mandatarul bunicii va trebui sa restituie banii , existand si posibilitatea executarii silite a acestuia.
Va multumim pt raspuns ! Noi avem un avocat , dar din pacate am inceput sa nu prea mai avem incredere in el , deoarece la ultima infacisare nu a fost pregatit cu nimic ...
La asemenea suma (recunoscuta dealtfel de parat ) ma gandesc ca putea fi si cumparat !
Nu inteleg de ce parchetul nu solutioneaza cazul mai repede !
Dar problema care ma macina este , ca nu stim cum sa facem un sechestru asigurator pe bunurile paratului in acest timp... sau proprire pe pensie .
Trebuie sa deschidem un alt proces ?
Daca aveti o cunostinta de cauza in acest subiect , va rog sa imi dati mai multe sfaturi ?
Multumim fff mult !
Aceste masuri la care faceti referire vor fi dispuse de instanta. Va trebui sa asteptati soltionarea actiunii penale , apoi se va solutiona si actiunea civlila . Daca veti considera ca nu sunteti aparati corespunzator, mandatati un alt avocat.
Inteleg ca aveti si proces civil si proces penal.
La cel penal nu trebuie sa timbrati iar la cel civil puteti face o cerere de ajutor public judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea taxelor judiciare din contul avocatului lorexx lorexx Buna ziua. drept urmare a castigarii unor dosare, avocatul, ca reprezentant al societatii noastre, a incasat cheltuielile de judecata. Fireste, acestea i-au ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati gaby507 gaby507 In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere???inselaciune??? leila81 leila81 Am imprumutat o suma mare de bani unor prieteni, cu care nu am facut nici un act notarial pentru ca eram prieteni de ceva timp si chiar ii stiam niste oameni ... (vezi toată discuția)