avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Casa de amanet
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Casa de amanet

Buna ziua,

Sunt obligati creditorii ( casa de amanet ) sa te informeze telefonic sau in scris daca esti in perioada de gratie, daca numarul tau de telefon si adresa apar pe contract?
Povestea pe scurt: Contractul a fost pe 15 zile si 5 zile de gratie, nu m-au anuntat si cand am fost sa platesc caci intarziasem mi-au zis ca bunul s-a si vandut.
Am avut acelasi bun la o alta casa de amanet cu ceva timp in urma si am fost contactat mereu telefonic cand mai aveam 2-3 zile inainte de intrarea in perioada de "gratie" .
Aceasta casa de amanet nu m-a anuntat deloc si ca urmare am pierdut bunul electronic de o valoare mare.
In momentul in care datorezi o suma de bani unei institutii de imprumut, banca sau casa de amanet, nu ar trebuii sa te sune sau sa te instinteze de intarzierea efectiva?
Eu as vrea sa imi recuperez bunul, plus ca aveam informatii sensibile pe care nu le-am sters caci nu il lasasem la vanzare si nici nu m-au informat ca au sters ei acele date.
Va lamuriti citind cu atentie clauzele cuprinse in contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bunuri florentinacosin florentinacosin buna ziua. La intoarcerea din concediu am avut surpriza sa constat ca imi lipsesc o parte din bijuteriile de aur. Cum nu era nicio dovada a vreunui furt, ... (vezi toată discuția)
Ce pot face dacă am luat in telefon de la amanet cu garanție 30 zile și a apărut o defecțiune după 3 zile Ștefanfanel Ștefanfanel Buna ziua.am cumpărat de la un amanet un telefon mobil samsung s 7 edge cu suma de 1400 lei.iam cumpărat husa și acasă când l-am șters cu o cârpa de ... (vezi toată discuția)