avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ieșire din asociația de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ieșire din asociația de proprietari

Bună ziua, m-ar interesa care este procedura ieșirii dintr-o asociație de proprietari. Noua variantă de calcul al cheltuielilor pe cota parte indiviză de proprietate ne nemulțumește pe toți din scară. Am găsit ceva in Legea 196/2018, dar mi s-a spus că trebuie să avem și datoriile plătite la zi. Este o reglementare legală în acest sens? Mulțumesc.
AlinSB Nu aveti incotro...Chiar daca nu locuiti, tanti tot trebuie sa calculeze cu cat va scade de la unele chestii, femeia de servici tot vine sa spele,tevile tot se sparg.
,se scad.Nu consumati lumina pe scara, nu produceti gunoi...astea da.
Daca iesiti din asociatie nu inseamna ca nu mai platiti...o sa fie la fel.Doar ca nu veti mai putea vota in adunarea generala, nu veti putea alege comitetul si nu veti putea fi ales.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reparatii la bloc trebuie facute.Se strica o usa,se sparge un geam.Vreti sa lasati blocul "sa cada" si sa nu se mai repare nimic?Poate vreti sa vindeti si un apartament bine aranjat dar intr-un bloc ca dupa bombardament are o valoare scazuta automat.
Dacă vă faceți asociație pe o scară/bloc, aceasta va fi cu mai puțini membri și fără discuție suma plătită pentru cheltuielile comune pe apartament va fi mai mare. Veți avea nevoie de conducere, administrator, om care face curățenie, instalator, etc. Suma pentru plata lor se va împărți între mai puțini plătitori la o asociație mai mică, gândiți-vă bine!

Rose258 a scris:

Calculul cheltuielilor pe cotă-parte indiviză. Înainte totul se calcula pe persoane.
Oricum ar fi mai avantajos ca și asociație pe scara/ pe un singur bloc, pentru plati. De aceea as vrea mai multe amănunte cu privire la ieșirea /divizarea din asociație cum am spus mai sus.

vali m a scris:

Nu castigati nimic daca iesiti din asociatie.Veti avea aceleasi obligatii, dar mai putine drepturi.
Ce calcule va nemultumesc?

Multumesc pentru raspunsunsuri.
Sunt de acord cu plata cota parte pentru reparatii la bloc.
( ceea ce am facut)
De exemplu, blocul, unde tatal meu sta, nu este intr-o asociatie.
El plateste doar apa si curatenia.
Exista o alta peroana pensionara care calculeaza aceste taxe.
Blocul unde am eu este intr-o asociatie si platesc intre 30-20 lei minim
numai pentru tanti (salariul ei ). Nu stiu de ce variaza. Nu am reusit sa inteleg pentru
ca, eu consider, ca acea tanti are grave probleme de cominicare.
Eu comunic prin ea prin WhatsApp.
Alte taxe: curatenia scara, curent scara, pierderile de apa se imparte pe apartament.
Eu doar am vrut sa mai scutesc niste bani pentru ca stau foarte putin in acel apartament.
( max 25 zile pe an). Eu. peronal, fiind plecat, nu vad avantajul de a fi in asociatie.
Nu ma intereseaza sa votez..
In bloc, majoritatea sunt pensionari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împărțirea cheltuielilor intre locatari Iulia.Ducq Iulia.Ducq La un bloc proprietate privată, cu 4 nivele, pe fiecare nivel cu 3 apartamente cum se împart cheltuielile pt repararea acoperişului (nu este prevăzut cu ... (vezi toată discuția)
Se plateste liftul chiar daca apartamentul nu este locuit? daniela florina daniela florina Buna ziua Ma intereseaza cum se imparte plata pentru service-ul liftului, adica daca factura de intretinere a liftului de imparte la toti proprietarii ... (vezi toată discuția)
Calcul reparatii coloane de apa cirnu72 cirnu72 Buna ziua as dori sa stiu cum se calculeaza suma de plata la schimbarea coloanelor verticale de apa calda si rece dintr-un bloc cu garsoniere si apartamente ... (vezi toată discuția)